El projecte consta de 80.000 panells lluminosos amb un total de 820.000 punts de llum LED

L’empresa gavanenca Grupo MCI ha obtingut l’encàrrec de fabricar el sistema d’il·luminació del centre de pelegrinatge religiós més important de l’Islam.

L’origen del projecte es remunta a gener de 2015, quan MCI va rebre l’encàrrec de dissenyar i fabricar una solució lumínica “custom made” per tal de ser integrada en els sostres de les 5 plantes que s’estan construint al voltant de la Kaaba en Makkah, dins del complex New King Abdullah Expansion – Masiid Al-Haram.

La Kaaba és una construcció amb forma de cub que es troba a La Meca (Aràbia Saudita). Ara, després de mesos de treball per part del departament d’I+D del Grupo MCI, s’ha obtingut formalment aquesta comanda que suposarà la fabricació durant els propers dos anys de 80.000 panells lluminosos amb 820.000 punts LED high power que il·luminaran una superfície total de 192.000 metres quadrats.

El General Manager de Grupo CMI, Carlos Hoffmann, assegura que “aquesta comanda marca un abans i un després en l’empresa, ja que ens obliga els propers mesos amb total seguretat a incrementar la plantilla en un 40%, ja que hem d’entregar les plaques de llum en un termini de dos anys com a màxim, així que en producció s’ampliarà molt la plantilla”.

Els números justifiquen plenament aquesta decisió ja que el pressupost del projecte puja a 78 milions d’euros, i també forçarà a Grupo MCI a ampliar la superfície que ocupen a Gavà, que passarà dels 5.000 metres quadrats actuals a aproximadament 6.500 metres quadrats.

L’empresa gavanenca ja havia posat llum a la primera fase d’aquest projecte, però la construcció on hi estan actualment aquests punts de llum només és provisional (és la construcció circular al centre de la foto), i s’eliminarà una vegada estigui acabada aquesta segona fase.

Les exigències del projectes són molt especials, ja que, per exemple, “tot el sistema d’il·luminació s’ha desenvolupat íntegrament aquí a Gavà ja que un dels requisits fonamentals del projecte és que la lluminària fos produïda a Europa i que cap component podia provenir de països asiàtics”.

Grupo MCI ha dissenyat i fabricat dos tipus de panells de llums diferents amb uns punts de llum LED que garanteixen unes 75.000 hores de vida: un panell d’uns 90 centímetres lineals, que és el majoritari, i l’altre del qual es fabricaran menys unitats i que és més ample que el primer.

Els punts de llum funcionaran 24 hores al dia tot i que no sempre amb la mateixa intensitat, i de vegades funcionaran a ple rendiment, de vegades al 80%, i de vegades al 25%. Tot i que “en teoria aquests LEDS no haurien de fallar de vegades sorgeixen imprevistos i nosaltres hem d’estar preparats per donar servei al client”.

Això es tradueix a la pràctica en què el projecte “obligarà a l’empresa a muntar permanentment un equip de manteniment en la pròpia obra durant els propers cinc anys, que a més han de ser persones que puguin trepitjar aquest lloc sagrat i que estiguin allà per si sorgeix cap problema”.

Font: Ajuntament de Gavà (elBruguers.cat)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here