L’Ajuntament de Corbera trasmet a la direcció i al comissionat de La Ribera les necessitats sanitàries del municipi

L’alcalde de Corbera, Jordi Vicedo, i la Regidora de Sanitat, Amparo Riera, es van reunir a principis de mes amb el nou Comissionat de la Conselleria de Sanitat i Salut Pública en el Departament de Salut de la Ribera, Josep Sanfeliu, i el Gerent en l’Hospital Universitari La Ribera, Manuel Marín, per transmetre les necessitats de les corberanes i corberans en matèria d’atenció sanitària primària i pediatria. 

La reunió de treball, esdevinguda dimarts 10 de novembre a l’Hospital de La Ribera d’Alzira, va servir a més per a fer arribar les 125 signatures recollides per la població corberana demandant més regularitat al servei de pediatria. 

Com va manifestar Vicedo, “fa falta reforçar el servei de pediatria atenent les baixes, les guàrdies i les vacances del personal; Corbera no es pot quedar sense pediatra perquè s’han de completar les guàrdies; la direcció ha de garantir un servei amb horari estable i continuat, independentment d’assegurar els drets laborals del personal sanitari”.

Els representants de l’Ajuntament de Corbera a més a més, van reiterar davant els responsables de l’hospital una de les reivindicacions històriques, la necessitat de remodelació del consultori i ampliació de les instal•lacions, d’acord amb la demanda dels serveis sanitaris prestats al poble i segons l’alcalde “tenint en compte que l’ajuntament disposa de solars per a cedir”; tot, amb l’objectiu de millorar l’atenció prestada a la ciutadania i establir un calendari d’actuacions. 

El Comissionat va manifestar el compromís de visitar personalment en breu el consultori corberà per conèixer in situ les carències de l’edifici i establir un pla d’actuacions comarcal responent a criteris de prioritats i necessitats bàsiques. 

Per la seva banda, el gerent va mostrar voluntat de col•laboració per a incloure Corbera en el Pla d’Inversions de l’Hospital i poder reformar o rehabilitar del Consultori Metge Corberà.

La Regidora de Sanitat i Benestar Social del consistori corberà, va rebre de bon grat l’oferiment del gerent de treballar conjuntament dins del pla de ciutats sanes en matèria de sensibilització. 

Segons Riera “la implicació del Hospital és important i necessària per tal d’abordar la prevenció de la salut; a Corbera hem posat en marxa els cicles Cultura del Benestar, projecte de conscienciació, formació i informació ciutadà sobre malalties i carències socials”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here