Sant Andreu de la Barca celebra del 27 al 30 de novembre una nova edició de la Festa de Sant Andreu, una festa dedicada al patró de la localitat i que es caracteritza per l’ampli ventall d’activitats preparades amb la complicitat de les entitats per aquestes dates

La de Sant Andreu és una festa més íntima i relaxada que la festa major d’estiu però enguany es caracteritza per introduir importants novetats respecte a anys anteriors amb la finalitat d’adequar-se als nous temps i donar resposta a les demandes dels ciutadans.

L’alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, ha destacat que “la Festa de Sant Andreu és la festa més arrelada al municipi i el seu programa està ple d’activitats tradicionals, que mostren la vitalitat de les nostres entitats”.

El regidor de Cultura, Juan Pablo Beas, ha recordat que el programa recull propostes tradicionals, com ara els gegants i els diables, protagonistes enguany amb el seu 20è aniversari, i la cultura està present amb les arts escèniques, la pintura i la literatura.

Una d’aquestes novetats és l’organització d’una recepció a les entitats a la sala Federico García Lorca del Teatre Núria Espert el primer dia de la festa, que començarà amb una batucada i coets a càrrec de la Colla de Diables.

Aquest mateix dia hi ha un espai reservat per a l’humor amb l’actuació de Santi Rodríguez i el seu espectacle “Como en casa de uno… (…en ningún sitio)”.

El concurs de pintura ràpida, el festival de patinatge artístic o el correfoc són alguns dels actes més destacats de l’agenda del dissabte, per quan també s’ha previst el muntatge “Tributo a los tres tenores”, coincidint amb el 25 aniversari del primer concert de Los Tres Tenores.

Aquesta obra substitueix a “Madame Butterfly”, que s’ha hagut d’ajornar fins al mes de gener com a conseqüència dels problemes de salut de l’artista. Del programa de la Festa de Sant Andreu destaca també l’organització de la Festa d’artesania, que vol recuperar, promoure i protegir la feina artesana basada en la creativitat, l’originalitat i la qualitat de les seves peces.

A través d’un treball tradicional els artistes pretenen mostrar alguns dels oficis gairebé desapareguts. Una altra novetat és el concert vermut del Casino, que es farà el diumenge i que anirà a càrrec de La Chatta Quartet.

Les sardanes, la plantada de gegants, coincidint amb el 20è aniversari dels gegants Andreu i Quimeta, o la màgia, de la ma de Melanie són d’altres de les cites més destacades del programa d’aquest any, que també reserva un espai a la solidaritat amb la organització d’una campanya de recollida de sang.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here