Exposicions, xerrades, projeccions, tallers…Cornellà arriba a la darrera setmana de la Mostra de Còmic. És a dir, tenim encara oportunitats de poder gaudir de les activitats i exposicions que hi han a diferents espais de la ciutat, de temàtica molt variada i de gran qualitat. Al Castell, al Museu Mercader, als centres cívics, a les biblioteques. Tot un monogràfic dedicat al món de les vinyetes i que podeu veure fins al 30 de novembre

La Mostra del Còmic significa per a Cornellà la dedicació de tot un mes a gaudir del divers món del còmic, amb l’organització d’una programació diversa que arribi a tothom, petits i grans, ja que, encara que el concurs estigui dirigit al jovent, la Mostra vol arribar a tota la ciutat per tal de donar a conèixer el divers i apassionant món del còmic.

Encara podeu gaudir de…

ESPAIS d’EXPOSICIÓ

PARET TARONJA del CRAJ (Centre de Recursos Juvenils, carrer Mossèn Andreu, 17)
2 a 27 de novembre . Dilluns a divendres de 16 a 21h i dimarts de 10 a 13h
Blanca Rosita Barcelona
Exposició basada en un dels còmics antirumors editat per l’Estratègia BCN Antirumors. Les protagonistes, creades per Miguel Gallardo, són la Rosita, una dona gran, i la Blanca, la noia peruana que la cuida.

CENTRE CÍVIC PELL (Avda. del Baix Llobregat, s/n).
2 al 29 de novembre. Dilluns a divendres de 7 a 22h; dissabte de 8 a 20h i diumenges i festius de 9 a 14h.
Exposició Mestres del Còmic de l’Escola de Còmics Joso.
Aquesta exposició és un homenatge a les persones que fan formació a l’Escola Joso qui durant els últims 30 anys han donat suport a molt del jove talent que actualment despunta en l’àmbit professional del còmic i la il•lustració.

CENTRE CÍVIC SANT ILDEFONS (Carrer Gerdera, s/n).
9 al 29 de novembre. Dilluns a divendres de 8 a 22h
Exposició de l’alumnat de l’escola Joso feta en directe al Mercat.
Podreu veure les llibretes dibuixades durant l’activitat  al Mercat de Sant Ildefons.

ESPAI D’ART MORITZ (Centre Cultural Joan N. García-Nieto, carrer Mossèn Andreu, 17)
5 al 27 de novembre. Dilluns a divendres de 16 a 21h i dimarts de 10 a 13h
Inauguració: 5 de novembre, a les 20h
Caminos cruzados, de Miguelanxo Prado
Exposició de l’artista gallec on podrem gaudir de peces originals que repassen la seva trajectòria com a dibuixant, il•lustrador i pintor. Començà en el món del còmic a finals dels anys 70 i publicà el seu primer àlbum en solitari al 1985, i encara que és la seva faceta més coneguda, amb aquesta exposició podrem conèixer altres aspectes de la seva feina. Un recorregut per trenta anys de camins creuats.

EL CASTELL SALA D’EXPOSICIONS (Castell de Cornellà, carrer Mossèn Jacint Verdaguer, s/núm.)
6 al 29 de novembre. Dilluns a divendres de 10 a 14 h i de 17 a 20 h, i  diumenges i festius de 10 a 14h
Inauguració: 6 de novembre, a les 20h
EXPOSICIÓ del 31è CONCURS de CÒMICS “CIUTAT de CORNELLÀ” Lliurament de premis, presentació de la publicació “Còmics a Cornellà 2015” i lliurament del 22è Premi “Ivà” al millor historietista professional 2015.
Aquesta exposició constitueix l’acte central de la Mostra i dóna a conèixer els treballs guanyadors i finalistes del 31è Concurs de Còmics “Ciutat de Cornellà”, on els joves creadors fan del còmic el seu mitjà d’expressió artística. Durant l’acte d’inauguració es farà l’entrega de premis del concurs, així com el lliurament del 22è premi Ivà, que aquest any ha recaigut sobre Pasqual Ferry, autor de Crepúsculo o Sebastián Gorza.
Racó de l’Ivà
El Racó de l’Ivà ens recorda l’enyora’t dibuixant amb una col•lecció de dibuixos i il•lustracions dedicades a l’Ivà realitzades pels historietistes professionals guardonats amb el premi Ivà.

CÒMICS ALS ESPAIS JOVES

Espai Jove Sant Ildefons (plaça dels Almogàvers s/n)
Autors i autores júnior del 31è concurs de còmics Ciutat de Cornellà. Amb aquesta exposició volem mostrar els treballs dels participants entre 12 i 16 anys del nostre concurs. Podreu comprovar el talent d’aquests joves artistes!!

Espai Jove Centre-Riera (Francesc Layret 60)
Beca Carnet Jove. Exposició de les vinyetes guanyadores i finalistes del concurs Tira còmica Més Jove del 2014, organitzat per la Generalitat de Catalunya.

CÒMICS A LA LUDOTECA EL DAU (Carrer Osona, 3 interior)

2 al 27 de novembre

Exposició Mafalda, 50 aniversario. Amb aquesta exposició li volem retre homenatge a la petita que no suporta la sopa i adora els Beatles.

Taller mossegades de còmic. Podreu fer-vos un punt de llibre molt original i divertit, de la Mafalda i els seus amics, que mossegaran les pàgines dels còmics que llegiu.

CÒMICS als COMERÇOS i CARRERS

CUL DE SAC (C/Mossén Andreu, 14).
11 de novembre al 9 de desembre. Dilluns a dijous de 7.30 a 23h, divendres de 7:30 a 02h i dissabtes de 19 a 02h

Exposició Còmic Made in Cornellà: 10VE de Sergi Díez
10VE (Diez maneras de ver el amor) és un còmic en format revista on podreu trobar 10 historietes amb l’amor coma eix vertebrador, però elaborades de 10 maneres diferents per l’il•lustrador cornellanenc, Sergi Díez.

Exposició Racó de l’Ivà en banderoles.
Guarnirem el carrer La Miranda amb les reproduccions de les obres originals que ens han regalat els artistes que han rebut el Premi Ivà.

I recordeu que a la nostra ciutat es troba la botiga 4º Milenio (Carrer Vistalegre, 22), botiga especialitzada en còmics de superherois americans i manga.

I a MÉS…
A la Residència Teresa Duran, al seu grup de lectura, s’endinsaran en el món de Las abuelas dan el golpe, de la il•lustradora Cristina Bueno i l’escriptora Raquel Franco, amb qui gaudiran d’una bona estona sobre aspectes de la seva obra. Amb la col•laboració del grup de voluntàries de l’associació de veïns del casal de Sant Ildefons.

Consulta el programa de la 31 Mostra del Cómic

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here