La paralització, que suposa un nou greuge a la ciutat, s’argumenta amb una desavinença entre els ministeris de Medi Ambient i d’Hisenda per una modificació en el projecte que implica un sobre cost de 4.554,81 €. El ple municipal ha aprovat una moció d’urgència en què demana a la ministra responsable de les obres que faci servir la sea potestat per ordenar la repressa immediata de les obres

El Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient –responsable de les obres del tercer tram del Passeig Marítim ha decretat la “suspensió temporal parcial” dels treballs, sense concretar el temps de duració d’aquesta paralització. La suspensió, la segona que es produeix des que es van iniciar les obres, s’argumenta en la falta d’acord entre el ministeri i la Intervenció General de l’Estat, depenent del ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques, que no ha acceptat un sobrecost de 4.554,81 €, el que representa un 0,1% de l’import total que té el pressupost de l’obra, que puja a 2.100.000 €.

Ahir dijous 26 de novembre l’Ajuntament de Castelldefels va rebre una comunicació oficial del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, en la que s’anuncia una nova paralització de les obres que s’estan efectuant en el tercer tram del passeig Marítim de Castelldefels, que afecta a 1,1 km de la franja litoral, entre l’Avinguda República Argentina i el final del terme municipal amb Les Botigues de Sitges. En aquesta documentació es posen de manifest les desavinences existents entre el Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient i el Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques.

Unes desavinences entre el Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient i l’empresa adjudicatària ja van provocar una paralització de les obres la primavera passada. Durant un mes i mig els treballs van quedar en suspens i això va afectar greument als accessos i a la mobilitat a la zona, perjudicant a veïns i restauradors durant l’època d’estiu, en plena temporada turística. Ara es torna a perjudicar greument a la ciutadania de Castelldefels en aquesta zona especialment sensible del front marítim.

L’alcaldessa de Castelldefels, Candela López Tagliafico, considera que “ens trobem davant d’un cas de greu irresponsabilitat. Hi ha una manca d’entesa entre dos Ministeris del mateix Govern, i com a conseqüència d’aquesta falta d’acord, els perjudicats de la nova paralització seran la ciutadania i els serveis d’oci i restauració de Castelldefels; que seguiran amb un Passeig Marítim ple de tanques, runes i obres a mig fer”.

L’Ajuntament de Castelldefels exigeix la represa imminent dels treballs, sobre tot tenint en compte que aquesta obra ja porta un important retard acumulat en la seva execució. En el Ple municipal celebrat ahir dijous 26 de novembre el consistori, amb l’excepció del regidors del Partit Popular que es van abstenir, va aprovar una moció (veure document annex), en què s’urgeix a buscar una solució a aquest nou bloqueig en l’execució d’una infraestructura vital per a la ciutat de Castelldefels.

L’Ajuntament demana a la ministra d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, Isabel García Tejerina, que faci servir la seva potestat per ordenar la represa provisional de les obres mentre se solucionen les desavinences entre els dos ministeris.
L’alcaldessa Candela López Tagliafico manifesta que “el govern central no pot deixar en suspens l’execució d’aquests treballs. Els veïns i restauradors no poden tornar a passar pel suplici de l’últim estiu, per culpa de la mala planificació en l’execució de les obres”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here