Donem continuitat a la nova subsecció dedicada al món casteller del Baix Llobregat, #BaixCastells. El col.laborador d’elBaix.cat, Arnau Garcia Gibert, informa d’una jornada castellera que malgrat celebrar-se fora de la comarca ha comptat amb la participació de les colles de Castelldefels i Sant Feliu

Les colles de Castelldefels i Sant Feliu han actuat aquest diumenge a Calella, a la Diada dels Maduixots.

Han destacat els Grocs, que han aconseguit descarregar la clàssica de 7, el 3 de 7, el 2 de 6, el 4 de 7 i un vano de 5, a banda d’un pilar de 4 inicial.

Per la seva banda, els de Sant Feliu han fet una bona actuació «amb torre inclosa», però per falta d’efectius no han pogut completar cap castell de 7, han fet un 4 de 6 amb, un 3 de 6 amb agulla i un 2 de 6, a banda dels pilars de 4.

Feia 19 anys que els Grocs de Castelldefels no descarregaven la clàssica de 7 fora de casa, i asseguren que «han fet història», ja que l’última vegada que el van descarregar va ser la Festa Major d’hivern del 1995.

A la vegada, expliquen que haver completat aquesta fita els «donarà ales psicològicament», de cara la seva propera Diada i els seus nous objectius.

Per la seva banda, els de Sant Feliu valoren positivament la temporada, en general. L’any vinent serà el seu 20è any d’història i s’emplacen a «continuar als assajos» per fer una bona campanya l’any del seu aniversari.

D’aquesta manera, la majoria de colles del Baix Llobregat i la majoria de Catalunya donen per tancada la temporada, i es preparen per la propera.

Una de les últimes actuacions a la comarca serà, precisament, la Festa Major d’hivern, on participaran els Castellers de Castelldefels i els de Begues.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here