En la trobada celebrada dijous al matí es va plantejar la possibilitat de realitzar accions conjuntes de revalorització del comerç de proximitat i l’emprenedoria

Els alcaldes i regidors de Promoció Econòmica dels municipis de Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló, la Palma de Cervelló, Torrelles de Llobregat, Cervelló, Vallirana i Pallejà es van reunir dijous matí a l’edifici El Castell de Pallejà per tal d’ampliar la col·laboració en matèria d’ocupació i lluitar contra l’atur. 

Actualment, els set municipis tenen signat un acord que té com a objectiu la prospecció d’empreses de forma conjunta per especialitzar-se i aconseguir crear llocs de treball.

La trobada va servir per fer un seguiment i una valoració del projecte signat al gener de 2015, que proposava conèixer la realitat del teixit productiu del territori. Ara, s’ha plantejat la possibilitat d’impulsar accions de revalorització del comerç de proximitat i de l’emprenedoria.

A l’acte, hi va assistir l’alcaldessa de Pallejà, Ascensión Ratia, la regidora de Promoció Econòmica del consistori, Montserrat Escobedo; l’alcalde de Torrelles de Llobregat, Ferran Puig; l’alcalde de la Palma de Cervelló, Xavier González, i el regidor de Promoció Econòmica, Francesc Cortés; la regidora d’Ocupació i comerç de Vallirana, Núria Ruiz; el regidor d’Ocupació i emprenedoria de Sant Vicenç dels Horts, Francisco Rodríguez; i la regidora de Desenvolupament econòmic de Cervelló, Montserrat Canas.

La primera en intervenir va ser l’alcaldessa de Pallejà, que va donar la benvinguda als assistents i va passar la paraula a Jaume Juliana, tècnic de prospecció d’empreses de Sant Vicenç dels Horts, que va resumir la tasca realitzada fins ara en el marc del projecte. També es va convidar al tècnic de l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda, Carles Feiner, per explicar l’èxit del projecte ‘Riera de Caldes’.

Primer acord de col·laboració 

El primer conveni, que es va signar fa deu mesos a Sant Vicenç dels Horts, perseguia l’objectiu de consolidar el sector empresarial i evitar que algunes iniciatives deixin d’establir-se a la zona per falta de coneixements dels espais buits o d’empreses que puguin complementar la seva activitat.

Així mateix, el conveni havia de permetre compartir les vacants d’empreses que no puguin ser ateses per un municipi amb la intenció que aquestes ofertes puguin ser cobertes per ciutadans de poblacions properes.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here