Els treballadors i treballadores de la neteja d’avions del Prat han convocat tres dies de vaga, des d’avui fins al 3 de desembre

El comitè d’empresa de Multiservicios Aeroportuarios, dedicada a la neteja d’avions a l’Aeroport del Prat, ha convocat tres dies de vaga per protestar per la negativa de la companyia de handling Swissport Spain de subrogar la totalitat de la seva plantilla.

El passat 18 de novembre va finalitzar el contracte pel qual Multiservicios Aeroportuarios s’encarregava de la neteja dels avions per a Swissport Spain, que tenía previst assumir l’activitat com a pròpia.

Segons informa en un comunicat CC.OO., Swissport Spain es va negar a subrogar la totalitat dels 82 treballadors de Multiservicios Aeroportuarios adscrits a la neteja d’avions, el que vulneraría el Conveni autonòmic de Neteja d’Edificis i Locals de Catalunya.

Multiservicios Aeroportuarios y Swissport Spain van acordar prorrogar el seu contracte fins el 30 de novembre per a tronar una solució, ja que la companyia de handling només volia subrogar 34 dels 82 llocs de feina fixes. 

El comitè d’empresa de Multiservicios Aeroportuarios creu que Swissport Spain pretén substituir a part de la plantilla fixa per noves contratactacions amb l’objetiu de retallar costos.

Després de vàries reunions de negociació, el comitè d’empresa ha convocat vaga des d’avui al 3 de desembre, el que afectarà ala neteja d’avions de companyies com Singapore Airlines, Swiss, Lufthansa, Delta Air Lines, American Airlines y Portugalia Airlines a El Prat.

El secretari general de la Federación de Servicios Privados de CC.OO. del Baix Llobregat, Miguel Ángel Navarro, ha declarat que “todo el trabajo que hace Multiservicios Aeroportuarios pasa a Swissport, por lo que ésta tiene que subrogar a todos los trabajadores”.
Font: Europa Press

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here