La campanya “Posa’t la gorra” bat tots els rècords de recaptació a Molins de Rei, mentre a Sant Boi o Sant Feliu es recullen tones de menjar en el marc del Gran REcapte d’Aliments

“Posa’t la gorra”

La campanya Posa’t la gorra està organitzada per una comissió formada per AFANOC, l’Associació de Suport als Infants de Molins de Rei i l’Ajuntament de Molins de Rei i la col·laboració de l’Associació Molinenca de Tast, l’Associació Esportiva Molins i persones a títol individual.

El seu principal objectiu és recollir diners per destinar-los a la remodelació de la sala de jocs i la planta d’oncologia i hematologia pediàtrica de l’Hospital de la Vall d’Hebron.

Les activitats solidàries contra el càncer infantil han batut el seu rècord de recaptació, doblant la xifra màxima històrica assolida l’any passat a Molins de Rei.

En total s’han recaptat 32.516,20 euros que es donaran a AFANOC, associació formada per pares, amics i familiars de nenes i nens afectats per càncer que treballa per cercar solucions per al conjunt de trastorns que envolten el càncer infantil

Èxit absolut de la campanya Posa’t la gorra. Les diferents activitats realitzades (zumba, tast solidari i festa al pati de l’escola Palau) han permès recaptar la xifra històrica de 32.516,20 euros.

Una xifra que els propers dies encara podria pujar fins al llindar dels 35.000 euros si es venen tots els calendaris editats conjuntament amb la Guàrdia Urbana.

La xifra dobla la recaptació de l’any anterior, que va ser de 17.212 euros i que també havia estat màxim històric.

Una vegada més l’activitat que va permetre una recaptació més gran de diners va ser la subhasta d’objectes de personatges famosos. Una samarreta del Barça signada per Andrés Iniesta i una altra del Chelsea signada pel que fou veí de Molins de Rei, Pedro Rodríguez, van ser els objectes més ben valorats.

El Gran Recapte d’Aliments

La Fundació Banc dels Aliments és, juntament amb Càritas i la Creu Roja, una de les entitats de distribució d’aliments més importants del país.

El Gran Recapte es va posar en marxa l’any 2009 amb dos objectius essencials: recollir aliments nutritius de llarga durada i sensibilitzar i mobilitzar la població de Catalunya sobre la realitat actual de pobresa al nostre país.

Es calcula que actualment un 20% de la població viu en risc d’exclusió social a Catalunya, una xifra que arran de la crisi econòmica ha anat creixent. A través d’aquesta campanya tant massiva també es busca afavorir una col·laboració continuada amb els Bancs dels Aliments durant tot l’any.

Sant Feliu va recaptar els dies 27 i 28 de novembre 28 tones d’aliments bàsics en la setena edició del Gran Recapte d’Aliments a Catalunya, organitzada per la Fundació Banc dels Aliments.

Un total de 17 supermercats de la ciutat van participar en la campanya com a punts de recollida d’aliments i més d’un centenar de persones voluntàries es van mobilitzar per coordinar la recollida. A tot Catalunya la campanya ha aconseguit recaptar més de 4.000 tones de productes bàsics d’alimentació per a les persones més necessitades.

Per la seva banda, Sant Boi ha aconseguit recollir 51.300 quilos d’aliments en el Gran Recapte (prop de 10.000 quilos més que l’edició anterior). La campanya solidària s’ha dut a terme els dies 27 i 28 de novembre els supermercats santboians.

El Gran Recapte s’ha fet a 29 establiments comercials del municipi (Alcampo, Bonàrea, Caprabo, Condis, Consum, Dia, LIDL i Mercadona). En total s’han recollit 115 “banyeres” (caixes grans) plenes d’aliments amb uns 450 quilos cada una. Aquesta xifra supera les 91 “banyeres” i 287 caixes de la recollida anterior.

540 persones voluntàries (170 més que l’any passat) han fet possible aquesta edició del Gran Recapte a Sant Boi. Enguany, cal destacar la participació d’un grup d’alumnes i docents de l’Escola Parellada que es van sumar a la iniciativa.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here