En un acte celebrat ahir a Sant Feliu, de presentació dels 10 principals eixos del programa de la candidatura d’En Comú Podem; el número 3 i Secretari General d’ICV, Josep Vendrell, va afirmar que les eleccions del 20D són un «plebiscit» sobre si s’avala o es rebutja la sortida de la crisi que planteja el PP

Hi va coincidir Raimundo Viejo, el número 5, que creu que el 20 de desembre no es decidiran només els propers 4 anys, sinó que es jutjaran els últims 40 i es decidirà la propera dècada. 

En aquest sentit, Vendrell, Candidat número 3 a la llista d’En Comú Podem, creu les eleccions del 20D són la millor opció per rebutjar les polítiques del PP, i va criticar «les mesures a favor dels poders econòmics del PSOE». 

També va alertar que Ciutadans només és un rentat de cara de la dreta «quan els populars ja no li valen a l’IBEX35». Vendrell va concloure que són la candidatura del sentit comú, perquè «els rics paguin més», i va acusar les altres forces de promoure una transferència de riquesa de baix cap a dalt.

La número 4, Lola Martín va criticar que «empreses forrades estan compicant la vida de la gent». Va reinvindicar que aturar els desnonaments i els talls de llum és possible «tocant privilegis».

Pel que fa al tema nacional, van coincidir en la necessitat de demanar un referèndum per Catalunya. Pels comuns, el plebiscit no el va guanyar el «Sí», ja que es va quedar amb el 48% dels vots, i per tant, el sobiranisme ha de tornar a reivindicar el dret a decidir per recuperar la majoria, fet en el que están disposats a sumar. 

«La Constitució no pot ser una presó de pobles», va concloureVendrell, que a més, va recordar que els que volen canviar l’estat de les autonomies, «entre federalistes i independentistes» són majoria.

«No sé si vella o nova, bona política»

En Comú Podem pretén trascendir la qualificació de «nova política». Per a Vendrell, són la candidatura de la «bona política», i va situar l’importància en la qualitat democràtica, no en el fet de ser «nous o vells». Va criticar, en aquest sentit, que «quan un poderós aixeca el telèfon, el que demana es veu reflectit al BOE en hores».

Va ser present a l’acte Jordi San José, l’alcalde de Sant Feliu per ICV-EUiA. Va reivindicar, precisament, el passat de lluita històrica a la comarca. Un exemple n’ha estat el cas d’Eurovegas i el Parc Agrari; «vam sortir en la seva defensa i ara ja estem aconseguint ampliar-lo», va sentenciar l’alcalde.
San José opina que En Comú Podem «no ha de ser una coalició puntual», sinó un model de confluència que es torni a repetir, i va concloure que «cal que les esquerres deixin de fer la guerra cada una per la seva banda».

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here