ERC ha reivindicat la seva «generositat» i afirma que, per això, «mereixen la confiança el 20D». Esquerra tria Cornellà de Llobregat per començar la campanya a les Eleccions generals, que, pels republicans, estaran marcades pel debat d’investidura entre la CUP i Junts Pel Sí. El cap de llista, Gabrial Rufian diu que «els que sempre hem perdut, ara hem guanyat, i això anem a dir a Madrid»

La parella de Rufian a la llista, Joan Tardà, reafirma la seva «fraternitat» amb els partits d’esquerres d’altres parts de l’Estat. «La gent del BNG, l’esquerra abertzale o IU sempre ens tindran al costat», ha conclòs, tot i defensar que, per Esquerra, no cal esperar cap canvi a tot l’Estat.

Tardà reivindica que «ningú menja de banderes, per molts estels que portin» i critica que «el capitalisme ha generalitzat la pobresa»

ERC, a la caça de l’indecís

ERC comença la campanya al Baix Llobregat llançant una opa als partits que li poden disputar indecisos. Oriol Junqueras assegura que comparteixen reptes de futur amb ICV, EUiA i els sindicats, «encara que circumstancialment estem en camins diferents». 

Junqueras assegura volen deixar de ser independentistes, però sempre seran republicans i d’esquerres. Afirma que volen «encarnar els valors de transformació que en el seu dia eren el PSUC, el PSC o CiU».

L’alcalde de Sant Vicenç diu que ERC encarna «la unitat popular, des dels esquerranosos més radicals fins a democristians». El líder republicà ha afirmat que són la candidatura que representa «la unitat de per la República Catalana». 

En aquest sentit, preguntat per les paraules del cap de llista de Democràcia i Llibertat sobre el paper dels independentistes a Madrid, Gabriel Rufian manté que «defensarem la República, no anirem a negociar».

Sobre les negociacions

L’estat de les negociacions ha centrat els debats entre bastidors dels militants d’ERC; «hauríem d’estar contents pels resultats que ens donen, a nivell partidista, però unes eleccions al març serien una catàstrofe», afirma un militant de base.

Sobre el paper d’ERC Junqueras diu que «estem al mig de l’escenari i tenim l’oportunitat de treballar amb gent molt diferent, que veuen moltes incompatibilitats entre ells». Junqueras creu que a ERC li toca fer compatibles moltes sensibilitats diferents.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here