Dimarts 1 de desembre,coincidint amb el dia de l’estrena, aTV3, del documental El Pati del darrera, va tenir lloc el primer debat encaminat a consensuar les línies mestres dels grans temes que configuren els reptes del Baix Llobregat

Dimarts 1 de desembre, coincidint amb el dia de l’estrena, a TV3, del documental El Pati del darrera, va tenir lloc el primer debat encaminat a consensuar les línies mestres dels grans temes que configuren els reptes del Baix Llobregat.

Amb el títol “El coneixement coma eina d’integració” el debat va ser conduit per 5 persones vinculades a institucions que generen o que gestionen coneixement:

– Eloi Pineda, de la UPC, campus de Castelldefels

– Josep Nogué, de l’Amical Wikymedia

– Alfred Mauri, del Centre d’Estudis Martorellencs

– M. Luz Retuerta, de l’Arxiu Comarcal del Baix Llobregat

– Àngels Massip, del CECBLL i professora de filologia de la UB

L’acte va tenir lloc a la biblioteca Ramon Fernández Jurado de Castelldefels, un municipi emblemàtic per a aquesta temàtica, ja que acull el campus de la UPC amb una oferta d’estudis molt vinculada al desenvolupament tecnològic i al coneixement aplicat.

Un equip del CECBLL té l’encàrrec de recollir i analitzar els principals elements del debat i dur-los en forma de relatories o ponències al congrés “El Baix Llobregat a debat”, que tindrà lloc els dies 3 i 4 de juny de 2016.

Tot i així, preliminarment, pot dir-se que els aspectes més destacats del debat varen ser:

– Que cal enfortir les relacions i les sinèrgies entre les diverses institucions i entitats dedicades al coneixement i entre elles i cap a la societat.

– Que el coneixement pot construir-se de manera collaborativa.

– Que el coneixement és un factor de cohesió social i d’integració.

– Que cal actuar transversalment i vers tots els sectors de la societat, amb l’imperatiu de l’educació i la formació al llarg de la vida.

– Que cal avançar en la línia dels territoris intelligents i de la societat del coneixement.

El proper debat tindrà lloc el gener a Cornellà i tractarà la temàtica de la immigració al llarg de la història del Baix Llobregat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here