Carme Chacón va afirmar ahir a Cornellà que “la dreta fa temps que diu que no hi ha polítiques d’esquerres ni de dretes, i ara s’hi han apuntat a dir-ho els de taronja i els de lila, però estem orgullosos de ser els que defensem les polítiques d’esquerres”

La candidata del PSC a les eleccions generals, Carme Chacón, va explicar que “La dreta fa temps que diu que no hi ha polítiques d’esquerres ni de dretes, i ara s’hi han apuntat a dir-ho els de taronja i els de lila, però nosaltres estem orgullosos de ser els que defensem les polítiques d’esquerres i progressistes en aquest país”, va afegir.

“Per més que s’entestin a negar-ho, hi ha moltes diferències en les polítiques i la forma de governar d’uns i altres. Només cal fer un cop d’ull a les comunitats autònomes on governem els socialistes per comprovar-ho. Susana Díaz, presidenta de la Junta d’Andalusia, està posant en pràctica polítiques d’esquerres. En educació, ha mantingut la gratuïtat dels llibres de text, a diferència de la dreta. Rajoy ha retallat les ajudes per a llibres fins gairebé fer-les desaparèixer. Amb Susana Díaz, les taxes universitàries a Andalusia són les més baixes de tota Espanya. En les comunitats governades per la dreta, com Madrid o Catalunya, han pujat fins un 67%. I en sanitat, Susana Díaz ha optat per la subhasta de medicaments i no per posar la mà a la butxaca dels pensionistes, com ha fet la dreta a través del copagament”, va explicar.

A l’acte que va tenir lloc a Cornellà de Llobregat davant més d’un miler persones, al costat de la presidenta d’Andalusia, Susana Díaz, del Primer Secretari del PSC, Miquel Iceta, i l’alcalde del municipi Antoni Balmón; Carme Chacón va assenyalar que “el dia 20 pot tocar la loteria a 40 milions d’espectadors si Rajoy se’n va a l’oposició”.

Susana Díaz va assegurar que aquestes eleccions “són en un moment tan clau com ho van ser les de 1982 o les de 2004” i va demanar que “concentreu el vot en Pedro Sánchez, sigueu conscients que en aquest vot hi van les vostres escoles, els vostres hospitals i les vostres pensions”.

Per la seva banda, Miquel Iceta, va instar a “votar socialista en defensa pròpia” perquè “tenim un Govern de Rajoy incapaç d’asseure’s en una taula i posar-se a parlar per resoldre els problemes. Ja n’hi ha prou de baixar el cap i deixar passar tot el que estan fent!”. “Hem de dir sí a Pedro Sánchez, hem de sí al PSOE i hem de dir sí al PSC”, va concloure.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here