El cap de llista popular, va recordar des del Baix Llobregat que “aquells partits com CDC que encara no s’han afegit al pacte d’Estat per les llibertats i contra el terrorisme gihadisme, estan a temps de fer-ho” i va instar al “PSOE i Ciudadanos a dir clarament que si no són la llista més votada no formaran Govern, com ha dit el PP”

El ministre de l’Interior i candidat del PPC per Barcelona a les eleccions generals, Jorge Fernández, va assenyalar ahir durant la seva visita a la Fira de la Puríssima de Sant Boi, que “esperem que la Generalitat no quedi en mans de la CUP, una formació que és el referent més clar del que significa el ‘chavisme’ a Catalunya, la resta d’Espanya i la Unió Europea”.

“Segur que ells no es feliciten de què els demòcrates hagin guanyat les eleccions legislatives a Veneçuela”, ha lamentat afegint que “és una magnífica notícia que l’oposició, malgrat com està a Veneçuela, hagi guanyat amb tanta claredat”, va sentenciar.

En declaracions als mitjans des de Sant Boi, Fernández va fer referència al debat que va tenir lloc dilluns a la nit entre Soraya Sáenz de Santamaría, Pedro Sánchez, Pablo Iglesias i Albert Rivera. “La vicepresidenta del Govern va defensar amb extraordinària brillantor, dignitat i claredat els posicionaments del PP davant les eleccions del 20D”, va destacar.

Així mateix, el ministre i candidat del PPC va celebrar que “l’última part del debat estigués dedicada a un tema tan important com és la lluita contra el terrorisme gihadista”. I en aquest sentit, Jorge Fernández va recordar que “aquells partits que encara no s’han afegit al pacte d’Estat per les llibertats i contra el terrorisme gihadisme, estan a temps de fer-ho”.

En aquest tema, es va referir “de manera especial a CDC, un partit que va criticar durament el pacte antigihadista, i al Congrés va votar contra les reformes legislatives que ens han permès ser eficaços en la lluita contra el terrorisme gihadista, que tant està afectant a Catalunya”. “Sembla mentida que el partit que està governant en funcions la Generalitat critiqui el pacte i no s’hi hagi incorporat”, va sentenciar.

D’altra banda, Jorge Fernández es va referir als possibles pactes postelectorals. “El PP ha parlat molt clar, Rajoy ha dit que si no guanya les eleccions no formarà Govern”, va destacar afegint que “m’agradaria sentir el mateix dels altres, i no ho ha dit ni el senyor Sánchez ni el senyor Rivera”. “A Catalunya i la resta d’Espanya ja tenim experiència de pactes de perdedors, on malgrat la voluntat dels electors, als despatxos es fan pactes per donar presidències o alcaldies a partits poc votats”.

Per últim, Fernández va recordar que “arreu d’Espanya hi ha moltes institucions on Ciutadans ha pactat amb Podemos, Izquierda Unida, o el PSOE per desbancar el PP, Ciutadans ha entrat en pactes contra el PP com van ser el Pacte del Tinell”. “No tinc cap dubte del fet que s’està forjant un tripartit PSOE, Ciutadans i Podem a l’ombra per desplaçar el partit més votat si aquest és el PP”, va assenyalar afegint que “si no, que ho desmenteixin clarament i diguin que si no són la llista més votada no formaran govern”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here