Del 5 al 8 de desembre Castelldefels ha viscut una nova Festa Major d’Hivern acompanyada de la quarta edició de la Fira Medieval Castrum Fidelis

Activitats esportives, espectacles de cultura tradicional i d’animació infantil, espectacles al Teatre Plaza, el Mercat i les recreacions històriques medievals, country, rock, tai-txi, batucada, havaneres, cant coral, danses orientals, sardanes… han conformat quatre dies intensos plens de propostesDel 5 al 8 de desembre, Castelldefels ha viscut la Festa Major d’Hivern 2015, que ha integrat, com és tradició els darrers anys, la Fira Medieval Castrum Fidelis, en la seva quarta edició.

La Festa ha presentat un ampli ventall d’activitats. Gran pes del programa de festes ha recaiugut sobre les espatlles de l’Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels (ACPC) que ha estat l’encarregada de posar de manifest al carrer l’expressió cultural tradicional catalana: plantada castells, correfoc, grallers, processó pels carrers del centre, cercavila amb balls populars.

L’esport també ha estat protagonista amb una nova edició de la tradicional Pujada al Castell, ni més ni menys que la trenta-cinquena edició, i classes obertes de tai-txi-txuan i txi-kung, a càrrec de l’escola de Tai-txi Joanyinyang.

Els infants també han tingut el seu espai amb un munt d’activitats infantils i familiars, amb tallers i activitat lúdiques per als més petits durant tots els dies de la Festa Major.

Pel que fa a les activitats de caire institucional, el 6 de desembre es va celebrar la tradicional jornada de portes obertes a la planta noble de l’edifici històric de l’Ajuntament de Castelldefels. L’habitual recepció per part de l’alcaldessa als representants dels estudiants de la ciutat va tenir lloc el passat 5 de desembre. També dissabte, a plaça, es commemorà el Dia Internacional del Voluntariat Social.

Castrum Fidelis, recreació històrica (i festiva)

Després d’atreure a un gran nombre de curiosos les tres passades edicions, del dissabte 5 al dimarts 8 de desembre va tornar a Castelldefels la fira medieval Castrum Fidelis, un dels noms històrics originaris de la nostra ciutat.

D’inspiració medieval i en combinació amb la tradicional Festa Major d’Hivern, ha estat moltes les propostes. Entre elles, una mostra de comerç local a la plaça de l’Església integrada dins d’un Mercat Medieval, actiu durant tots els dies de la fira amb jocs medievals, demostracions d’oficis medievals, danses orientals…

Un altre del plats forts de la Fira han estat les recreacions històriques en el campament medieval situat als jardins del Castell. Aquestes recreacions han estat una mostra de la vida diària de l’edat mitjana, amb exposició d’armament, lluites de cavallers, concursos de tir amb arc… I van tornar a cridar l’atenció els tornejos de guerrers, a peu i a cavall, que va acollir el parc de la Muntanyeta.

En viu a través de la ràdio

Aquests dies de festa Castelldefels va ser protagonista de les ones a dues emissores d’implantació important a Catalunya. D’una banda, RAC 1, que va oferir en directe dissabte, des de la plaça de l’Església, el seu programa “La Primera Pedra”, en un espai patrocinat per l’Ajuntament de Castelldefels.

I, de l’altra, la festa del “Va Parir Tour” de Ràdio Flaixbac, el passat 7 de desembre que, malgrat la pluja, va donar vida a la nit al parc de la Muntanyeta.
Font: Ajuntament de Castelldefels (elCastell.org)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here