En Comú Podem s’ha reivindicat a Castelldefels com l’única candidatura que pot representar el «canvi real». Xavier Domènech s’ha mostrat convençut que hi haurà un canvi de Govern; «aquells que diuen que no tenen cap problema amb la corrupció, ara creuen que el 20D no passarà res», sentencia

Candela López, alcaldessa de Castelldefels, va exercir d’amfitriona i va participar a l’acte denunciant les limitacions als ajuntaments que ha imposat la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local del PP. “Ens obliga a amortitzar deute, i no a invertir 20 milions de superàvit per frenar el patiment de molts veïns que necessiten aquests recursos”, va declarar.

Per revertir aquesta situació, López va subratllar que són necessaris “governs sensibles amb els problemes de la gent i que posin les persones al centre de les decisions”. L’alcaldessa també va carregar contra les retallades en polítiques contra la violència masclista, recordant que Castelldefels ha patit en primera persona aquesta xacra, amb 4 dones assassinades aquest any. “Ens indigna que el govern de l’Estat només dediqui un 0,01% dels seus recursos a aturar la violència masclista”, ha conclòs.

Finalment, la també coordinadora d’ICV Baix Llobregat, va reivindicar que l’esquerra ja va prendre l’alcaldia al PP a Castelldefels i va cridar a seguir aquest camí.

En aquest sentit, Domènech va afirmar que «només el que representa En Comú pot fer fora el PP», i va recordar que havien «guanyat» les dues grans ciutats que tenien els populars, la que va acollir l’acte i Badalona.

El cap de llista dels comuns va criticar que «la candidatura de Chacón no té credibilitat per parlar dels drets socials». Va recordar els «desnonaments express» que van promoure els socialistes i el «no us fallaré» de Zapatero, que, segons Domènech, es va materialitzar en una reforma laboral i una retallada a les pensions.
L’historiador creu que els socialistes «estan desesperats», i els va recordar l’aprovació de l’article 135 de la Constitució amb el PP. «Mira si estan desesperats, que Cachón va dir el derogarien, però no ho porten al programa», va concloure.

Ciutadans no pot ser l’alternativa

Després de criticar els dos grans partits, Domènech va dir que el bipartidisme està «mort», però que han trobat un substitut, en referència a Ciutadans. Va criticar que mesures com el contract únic són molt agressives, i que «ni tan sols el PP s’atreveix a plantejar-les».

En Comú va criticar que Ciutadans tregui ferro a la violència masclista. Domènech va dir que «si haguessin mort 800 empresaris estaríem en Estat d’excepció», i va lamentar que, pel fet de ser dones, es redueixin les ajudes, o que partits com el de Rivera en «facin negacionisme». El cap de llista de la candidatura va concloure que «al partit taronja la campanya se li farà molt llarga».

Optimisme amb la campanya

La confluència d’esquerres es va mostrar optimista, després del bon paper en alguns debats. En aquest sentit, el número 3 de la candidatura Josep Vendrell va dir que té «ganes de veure la cara de Fàtima Bañez en derogar la Reforma Laboral , o com Rivera no pot aprovar el contracte únic».

Vendrell també va explicar que “la millor inversió per acabar amb la corrupció, amb les desigualtats i per crear feina digna és votar En Comú Podem”.

Per Vendrell, la resta de partits “diuen que fan moltes lleis contra la corrupció, però els diem que no cal fer tantes lleis, sinó que simplement el què cal fer per acabar amb la corrupció és no robar”.

El candidat ha destacat que la seva candidatura es nodreix de persones de diverses forces polítiques i de l’activisme social que tenen “tres coses en comú: que ens indignen les injustícies” com ara els 43 desnonaments que es produeixen a Catalunya cada dia, en segon lloc “l’al·lèrgia” a tota forma de corrupció i la voluntat “d’anar a les institucions a passar l’escombra i a fer fora els corruptes d’una vegada”.

Finalment, per Vendrell el tercer element aglutinador d’En Comú Podem és “guanyar la batalla entre la majoria social i l’elit econòmica”. “Ens van declarar la guerra el 2010 amb l’austeritat” ha afirmat el candidat, per després assegurar que la gent “ha reaccionat i entén que la única manera de guanyar aquesta guerra és amb el vot

Mentre el passat 27S la confluència d’esquerres va animar el vot al Baix Llobregat, Domènech es va referir ahir al conjunt de Catalunya, recordant que «Botella va plorar quan va veure augmentar la participació a Catalunya», quan el PP va perdre, per últim cop, el Govern, i va dir que «quan Catalunya es mobilitza hi ha un terratrèmol».

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here