CCOO i UGT, Generalitat, representants de Seat i del Clúster de l’Automoció de Catalunya es van reunir ahir dijous 10 de desembre a la seu d’ACCIÓ (Passeig de Gràcia, 129), en la primera reunió de treball de la Comissió de Seguiment Industrial de Projectes de Seat. Aquesta trobada és fruit del compromís que el Govern va adquirir el passat 16 de novembre amb els sindicats i la indústria de l’automòbil per fer un seguiment de l’impacte de la crisi de Volkswagen a Catalunya

Aquesta va ser la primera trobada de treball de la Comissió després del compromís que va adquirir el Govern, el passat 16 de novembre, amb sindicats i indústria de l’automoció d’impulsar un grup de treball per fer un seguiment de l’impacte de la crisi de Volkswagen. En reunió al Palau de la Generalitat, el president Artur Mas va reiterar el suport incondicional a Seat i el compromís d’acompanyar treballadors, consumidors, proveïdors i concessionaris en les conseqüències de la crisi.

El conseller d’Empresa i Ocupació en funcions, Felip Puig, va presidir aquesta primera reunió de la Comissió de Seguiment Industrial de Projectes de SEAT, on hi van ser presents representants de la direcció de l’empresa, representats sindicals, de la Federació Catalana de Venedors de Vehicles i representants del Clúster de l’Automoció de Catalunya. També hi van assistir el secretari d’Empresa i Competitivitat, Pere Torres, el director general d’Indústria, Antoni Ma. Grau, i el director general de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball, Jordi Miró.

Puig, va explicar que les ajudes a Seat es concretaran quan l’empresa detalli el programa dels 3.300 milions d’euros anunciats en inversions i va advertir que l’Estat ha de ser el “major company de viatge” en les subvencions perquè té més capacitat fiscal.

El conseller es va mostrar “convençut” que Seat superarà el “constipat” que ha suposat l’escàndol de Volkswagen i anunciarà nous projectes “en els propers mesos”. Puig va fer aquestes declaracions al sortir de la comissió de seguiment industrial de projectes de Seat, que va ser valorada positivament per sindicats, Govern, empresa i els representants de la indústria de l’automoció.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here