Els socialistes mantenen, en un míting a Gavà, que el 20D es tria només entre dos models, el de Pedro Sánchez i el del PP, govern del que afirmen que «Espanya no se’n pot permetre 4 anys més». L’alcaldessa de la ciutat, Raquel Sánchez, ha dit que només el PSOE pot treure el país «de la foscor de Rajoy», en un acte al que també han assistit Miquel Iceta i Carme Chacón

El Secretari General del socialistes afirma que Ciutadans no dubtarà en donar el Govern al PP, i recorda el cas de la Comunitat de Madrid, mentre diu que «l’única preocupació de Podemos és que no guanyin els socialistes». Iceta ha dit que, per tant, només hi ha dos opcions reals, «la de la dreta i la de Pedro Sanchez».

Chacón ha criticat les negociacions entre Junts Pel Sí i la CUP, i afirma que és com «barrejar aigua i oli». Lamenta la declaració dels independentistes, i els acusa de «voler dividir els catalans per sentiments» i «saltar-se la llei».

Acusen el PP de covards

Els socialistes també han acusat de «covard» Mariano Rajoy. Iceta diu que ha triat les eleccions en aquestes dates, just abans de Nadal i amb un pont pel mig, per evitar el debat públic, i opina que «com més explicacions es demanin, els anirà pitjor».

Afirma que els populars han incomplert «el que havien dit», i que ho han fet tot «al revés». Ho han exemplificat amb la reforma laboral, les pujades d’impostos i haver «buidat» la caixa de pensions. Chacón coincideix que «és normal» que després de la seva pèssima gestió el president en funcions no s’atreveixi a anar als debats.

Iceta fa bandera de voler portar el Senat a Barcelona, i Chacón critica que Rajoy no hagi dialogat amb Catalunya, però acusa els independentistes de «seguir presentant-se malgrat voler desconnectar».

Orgullosos de la seva “motxitlla”

Davant un públic d’edat avançada, majoritàriament, la candidata del PSC a Catalunya s’ha mostrat orgullosa de la seva «motxitlla», davant els partits emergents. 

Afirmen que els socialistes «van crear la societat del benestar, el sistema de pensions i van aconseguir l’entrada a la UE». «Els que van de nous van néixer en un Hospital públic i estudiar en una universitat que vam crear els de la motxilla», ha sentenciat. 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here