L’alcalde renunciarà oficialment al càrrec durant el Ple extraordinari que tindrà lloc el proper dimarts, 29 de desembre, a les 19.30 h
Oriol Junqueras i Vies, alcalde de Sant Vicenç dels Horts des de juny de 2011, ha anunciat avui que deixarà l’Alcaldia de Sant Vicenç dels Horts per centrar els seus esforços en “l’etapa històrica que està vivint el nostre país, que camina ferm cap a la independència i cap a una societat més pròspera i justa socialment”.

Després d’11 anys com a regidor, dels quals gairebé cinc com a alcalde, Junqueras ha decidit tancar una etapa “vital i professional inoblidable, en constant proximitat amb la ciutadania, que és qui dóna sentit a la política”. 

“Aquesta tasca de servei públic”, ha afegit Junqueras, “no l’abandono, perquè des de la política nacional continuaré treballant i dedicant-me en cos i ànima a la millora dels vicentins i de tots els ciutadans de Catalunya”.

Ple extraordinari

El proper dimarts, 29 de desembre (19.30 h), s’organitzarà un Ple extraordinari per anunciar oficialment la renúncia al càrrec. En aquell Ple, Junts x Sant Vicenç presentarà la seva candidata a ocupar l’alcaldia, Maite Aymerich i Boltà, que ara és primera tinenta d’Alcalde.

Onze anys a l’Ajuntament

La trajectòria institucional d’Oriol Junqueras comença el 2003 amb la candidatura d’ERC a les eleccions municipals de Sant Vicenç dels Horts, el seu poble. L’any 2004 s’incorpora al consistori com a regidor de l’oposició. 

Finalment, el 2011 la candidatura de Junts per Sant Vicenç obté 6 regidors i gràcies a una coalició amb CiU i ICV-EUiA, esdevé alcalde de Sant Vicenç el juny de 2011.

A les darreres eleccions municipals (maig de 2015), Junts x Sant Vicenç va millorar els seus resultats amb 9 regidors i al juny va formar govern amb SVH Sí Puede, que té 2 regidors al Consistori.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here