Es preveu estiguin enllestides per al curs escolar 2016-2017

El pròxim 11 de gener està prevista una primera visita al terreny amb responsables de l’empresa constructora, de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), del departament d’Ensenyament de la Generalitat i de l’Ajuntament de Castelldefels.

Segons ha destacat el regidor municipal d’Urbanisme, Ramon Morera, “durant aquests primers sis mesos de madat aquest equip de govern ha recuperat i analitzat el projecte de l’Institut; l’ha compartit amb la comunitat educativa, l’ha aprovat, ha fet el procés de licitació de les obres i finalment l’adjudicació per tal que la ciutat pugui tenir a finals d’any el quart institut ja que preveiem que les obres estiguin finalitzades al darrer trimestre de l’any per tal que en el proper curs ja pugui entrar en funcionament”. 

Morera ha afegit en aquest sentit que “hem accelerat al màxim el procés de manera sincrònica amb l’Area Metropolitana de Barcelona, responsable del disseny del projecte i de l’adjudicació de les obres”.

La construcció del quart institut tindrà un cost de 1.600.000 euros, el qual assumirà en primera instància l’Ajuntament de Castelldefels i que reclamarà posteriorment a la Generalitat com a institució responsable a fer les inversions per construir aquests equipaments.

En aquest sentit Morera ha manifestat que “el govern anterior es va comprometre a executar la inversió municipal per fer aquest institut però aquest equip de govern reclamarà a la Generalitat que retorni aquests diners a la ciutat perquè no pot ser que els ciutadans de Castelldefels paguin els seus impostos a la Generalitat per fer els equipaments que li pertoquen a ella i els impostos municipals, que són per fer altres equipaments, els haguem de destinar a això”.

Actualment l’alumnat del quart institut ocupa les instal·lacions de l’edifici històric situat entre el c/Arcadi Balaguer i la plaça de l’Església i de l’edifici situat entre el carrer Església i la plaça de l’Església. Un cop estigui construit el nou edifici contigu a l’escola Josep Guinovart l’equip de govern gestionarà l’ús que es dóna a aquests equipaments. 

En aquest sentit, el regidor d’Urbanisme ha manifestat que “amb la construcció del nou institut quedarà lliure l’edifici que tenim a la plaça de l’Església, l’anomenat edifici de la República, el qual té un interés històric i hem d’apostar per mantindre’l i rehabilitar-lo com a equipament públic; per tant, es guanyarà aquest edifici i la ciutat disposarà d’un nou espai”. Pel que fa al segon edifici, Morera opina que “ha d’haver un debat polític per tal de decidir quin ús li donarem”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here