La candidata proposada per Junts Per Sant Vicenç, Maite Aymerich, per substituir a Oriol Junqueras obté 11 vots i esdevé l’alcaldessa de la ciutat. Miguel Comino, el principal opositor del PSC ha estat el favorit de 7 regidors, mentre que 1 ha optat pel candidat d’ICV, Jordi Gil, i 2 en blanc. Maite Aymerich ha jurat lleialtat a la Constitució per «imperatiu legal»
Els 11 vots han escenificat la continuïtat del Pacte de Govern entre Junts i Sant Vicenç dels Horts. En aquest sentit, les dues forces expressen la voluntat que el govern «seguirà amb les mateixes línies». 

Alejandro Aparicio, de Podem, reivindica un projecte per «apoderar les classes populars», i treu ferro al relleu dient que «no va de cares». Tot i així, posen en relleu el fet que sigui una dona, cosa que «feminitzarà les institucions».

El grup més crític ha estat el PSC, que ha parlat de «frau electoral premeditat sense precedents». Miguel Comino posa en dubte la legitimitat del pacte, ja que han aprofitat la figura de Junqueras sabent que no seria alcalde.

Per la seva banda, Jordi Gil, d’ICV, ha donat per tancat l’acord que va tenir amb Junqueras la legislatura anterior i critica una «manca de de comunicació amb el nou pacte». 

Carlos Gómez, de Ciutadans, explica que seguiran fiscalitzant el Govern i voten en blanc per fer una «oposició constructiva». El convergent Jaume Casanovas entén el canvi, per una batllessa amb plena dedicació a la ciutat.

Valoració de Junqueras

Oriol Junqueras ha reivindicat en el discurs d’acomiadament la els seus anys d’alcaldia. Reivindica una reducció del deute municipal i manteniment dels serveis públics, així com una rebaixa de la pressió fiscal. 

El president d’ERC conclou que «ha complert els objectius», mentre que Comino ha reiterat el «frau» i l’absència del republicà.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here