A finals de desembre va finalitzar el cicle d’implantació 2015 del Sistema Integral de Qualitat Turística Espanyola en Destinació (SICTED). Un total de 456 empreses i serveis de 12 destinacions de la demarcació de Barcelona es van distingir i van revalidar la seva distinció, la qual cosa manté la província com un dels territoris de l’Estat espanyol amb un nombre més alt de distintius

Les empreses i serveis que van revalidar el seu distintiu el 28 de desembre, pertanyen a més de 25 subsectors diferents relacionats amb el turisme. Entre els grups amb més distintius destaquen hotels, establiments de turisme rural, restaurants i oficines de turisme.

Les 12 destinacions que van renovar el seu compromís amb la qualitat són: Alt Penedès, Anoia, Berguedà, Bages, Baix Llobregat, Costa de Barcelona-Maresme, Garraf, Moianès, Osona-Vic, Vallès Occidental, Vallès Oriental i Vilafranca del Penedès.

El SICTED és un projecte de millora de la qualitat turística en destinacions del qual formen part actualment 188 destinacions de tot l’Estat, amb un total de 5.229 empreses i serveis distingits (desembre 2015).

A Catalunya es van distingir (2015) un total de 541 empreses i serveis; això suposa que a la província de Barcelona hi ha un 8,7% del total de distingits de l’estat espanyol i un 84,3% del total de distingits de Catalunya.

Catalunya és la tercera comunitat autònoma de l’Estat espanyol amb el nombre més alt de distintius SICTED, per darrere d’Andalusia (767) i del País Basc (686 distingits).

Turisme de la Diputació de Barcelona, juntament amb la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Barcelona, són els ens responsables de la coordinació i el finançament que comporta la implantació a la demarcació del SICTED, promogut per Turespaña i la Federación Española de Municipios y Provincias (FEMP).

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here