Les seccions sindicals de la UGT, CCOO i CGT de Seat Componentes (antiga Gearbox) han convocat una vaga indefinida a la planta del Prat de Llobregat a partir del proper 7 de gener contra el trasllat forçós de 50 treballadors a la fàbrica de Seat a Martorell

ACN Barcelona – El comitè d’empresa nega l’excedent de plantilla a la planta –actualment formada per uns 1.100 treballadors- i defensa que la previsió de Seat Components era fabricar aquest any 624.000 unitats, un volum que ha augmentat per comandes extraordinàries. Davant d’això, la secció sindical de la UGT, majoritària al comitè, reivindica que amb les noves previsions no calen trasllats i reclama a la direcció que, si és necessari, faci ús de la borsa d’hores.

Segons dades dels sindicats, la previsió inicial a la planta aquest any era de 597.000 unitats, però afirma que s’adjudicarà la producció de 30.000 unitats més de la marca Skoda, una circumstància que fa pujar el volum previst de producció fins a les 627.000 unitats. 

Així, segons aquests càlculs, la previsió de Seat Components era fabricar 624.000 unitats, un volum que ha incrementat amb la inclusió de comandes extraordinàries. Per això, la secció sindical de la UGT reivindica que amb les noves previsions no calen trasllats i reclama que, en cas que sigui necessari, es faci ús de la borsa d’hores acumulada, que actualment compta amb 140.000 hores en positiu.

Davant aquest conflicte laboral, molts dels treballadors de manteniment i altres de voluntaris que havien de dur a terme accions puntuals al llarg d’aquests dies festius, han decidit no fer-ho, segons un comunicat del sindicat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here