El Departament d’Educació de la Generalitat té previst tancar una de les dues línies de P3 de l’escola Miquel Martí i Pol de cara al curs vinent amb motiu de la baixada de la natalitat. Davant aquest fet, l’Ajuntament ha demanat al Govern català que la decisió no es faci efectiva fins després de la preinscripció escolar (que previsiblement s’iniciarà al mes de març) amb l’objectiu d’oferir a les famílies la possibilitat de decidir el centre on volen matricular els seus fills i filles. En aquest sentit, s’està en contacte amb els ajuntaments de Sant Just Desvern i Sant Joan Despí perquè es preveu que famílies d’aquests municipis que viuen molt a prop d’escoles ubicades a la ciutat puguin triar els centres de Sant Feliu. Si es produeix l’increment de demanda amb aquestes sol·licituds de plaça podria evitar-se el tancament de la línia de P3 de l’escola Martí i Pol

Segons la regidora d’Educació i Infància, Mireia Aldana, “actualment hi ha 441 infants escolaritzats a P3 que equival a tenir 18 línies obertes tant en escoles públiques com concertades de la ciutat, mentre que de cara al curs vinent es preveu que hi hagi 406 infants”.

Atenent a aquestes xifres la Generalitat havia previst inicialment tancar dues línies de P3 en el curs 2016-2017 però segons Aldana, s’ha dialogat amb la Generalitat “perquè a Sant Feliu tenim molta matrícula viva al llarg del curs” i aquesta situació fa ballar les xifres de les aules.

Per aquest motiu, la Generalitat ha variat la previsió inicial de tancament de 2 a 1 línia.

La regidora d’Educació, Mireia Aldana, també ha destacat la voluntat de l’Ajuntament de defensar prioritàriament l’escola pública. En aquest sentit, ha manifestat el seu malestar perquè la Generalitat apliqui “només la reducció de línies de P3 sobre l’escola pública, deixant al marge l’escola concertada, la qual també forma part de la xarxa pública d’educació”.

A Sant Feliu ja es van tancar dues línies de P3 fa dos anys, una a l’escola Pau Vila i, l’altra, a l’escola Josep Monmany.

Mobilització a les AMPA 

Pel que fa a les AMPA, des de primers de gener hi ha en marxa una campanya de recollida de signatures per evitar el tancament de més aules de P3. De fet, les mobilitzacions són de caire general al conjunt del Baix Llobregat i a més de reclamar el manteniment de les línies de P3 també reclamen la reducció de la ràtio d’alumnes per aula per tal de millorar la qualitat de l’educació.

Precisament el proper dissabte 23 de gener, d’11 a 14 h, els membres de la plataforma Sant Feliu es mou recolliran signatures a la plaça de la Vila per evitar el tancament de línies de P3.

La plataforma està integrada per les AMPA de les escoles, entitats veïnals i famílies. Les signatures es lliuraran al ple municipal del dijous 28 de gener.

1 COMENTARI

  1. […] Platataforma Olesa es Mou ha decidit mobilitzar-se a favor del manteniment de les línies de P3. A Sant Feliu, un dels municipis directament afectats, també han saltat els senyals d’alarma. El problema és […]

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here