Els alcaldes i alcaldesses socialistes exigeixen resposta urgent al Conseller de Sanitat davant l’amenaça de la Generalitat de no complir els seus compromisos de finançar el servei de control de mosquits a la comarca

Alcaldes i alcaldesses socialistes del Baix Llobregat reunits a una de les trobades que realitzen  periòdicament per treballar temes comuns a la comarca, han demanat respostes urgents al problema de salut pública que s’acosta als propers mesos davant l’amenaça de la Generalitat de no complir els seus compromisos de finançar el servei de control de mosquits a la comarca del Baix Llobregat.

La reaparició del mosquit tigre i l’aparició del mosquit que provoca el virus ZIKA a Catalunya agreuja la preocupació dels alcaldes i alcaldesses. Degut les altes temperatures d’aquests mesos, s’incrementa la possible aparició d’aquests episodis a l’entorn de la zona del delta, de l’eix de riu Llobregat, i a les urbanitzacions.

Zones on la Generalitat ha anat abandonat progressivament la seva col·laboració i la responsabilitat de tractar aquest problema com a salut pública. Més enllà de les atribucions de les administracions públiques municipals que ja aporten diners al Consell Comarcal en referent a aquest tema.

Antoni Poveda, Primer Secretari del PSC del Baix Llobregat i alcalde de Sant Joan Despí, ha reclamat que la comarca tingui “el mateix tractament d’altres punts del país on el govern sí està assumint les mesures de prevenció i control dels mosquits”. Poveda ha expressat la necessitat i la urgència “d’anticipar-nos a aquest problema de salut pública que sense cap dubte es produirà tenint en compte les zones de l’eix del riu Llobregat, zones humides i agrícoles.” I ha volgut recordar al conseller que aquest és un problema de salut pública que “va més enllà de les competències pròpies del ajuntaments.”

Els i les alcaldesses han acordat presentar mocions als plens municipals per demanar a la Generalitat que assumeixi la seva responsabilitat.

El servei de control de mosquits efectua la seva tasca a zones del parc agrari, Delta del Baix Llobregat, port i aeroport.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here