Ahir en roda de premsa, Josep Perpinyà i Palau, president del Consell Comarcal del Baix Llobregat, acompanyat de responsables polítics locals i comarcals, va manifestar una vegada més la falta de finançament del Servei de Control de Mosquits (SCM)

El SCM només es pot mantenir establint un sistema de finançament estable a través d’un conveni amb la Generalitat de Catalunya, el qual s’està reclamant des de finals de 2014.

El cost anual aproximat d’aquest servei és de 800.000 €, dels quals el Govern ha de fer front a 600.000 €. La resta son les aportacions dels ajuntaments del Baix Llobregat, l’Aeroport i el Port de Barcelona.

Tanmateix, Perpinyà va manifestar la seva preocupació pel que suposa deixar sense finançament aquest servei; “ens trobem davant d’un greu problema de salut pública, donat que el mosquit és el vehicle que permet la transmissió d’algunes malalties com el Zika, el Dengue o el Chikungunya”.

“En aquests moments i donades les condicions climatològiques actuals, ens trobem davant d’un agreujament de la situació, que empitjorarà si no aconseguim el finançament per a que el Servei de Control de Mosquits pugui treballar per millorar aquesta situació”, va sentenciar.

El president del Consell Comarcal va demanar un informe als Serveis Jurídics sobre el retorn del Servei de Control de Mosquits a la Generalitat de Catalunya, en cas de no aconseguir un finançament estable.

Font: Consell Comarcal del Baix Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here