Comença per Castelldels la neteja de la sorra de la platjes metropolitanes per a la temporada de bany 2016. El llaurat de la sorra arriba a uns 50 cm de profunditat, i a Castelldefels es fa en una franja d’uns 60 m des de l’aigua. Les altres platjes de la comarca són les de Gavà, El Prat i Viladecans

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) inicia aquest dilluns, 29 de febrer, a Castelldefels, els treballs de neteja de les platges metropolitanes, que finalitzaran el 16 de març a les platges de Barcelona. Les tasques de llaurat es desenvoluparan a la platja de Castelldefels del 29 de febrer al 2 de març, mentre que les de garbellat s’allargaran del 29 de febrer fins el 5 de març.

El llaurat de platges és l’operació que marca el tret de sortida de la temporada. El treball es realitza amb tractors que arrosseguen unes grans arades que remouen i voltegen la sorra fins a 50 cm. de profunditat, per facilitar l’aireig i la penetració dels raigs del sol dins de la sorra per potenciar-ne al màxim la seva acció desinfectant i assolir un grau òptim de salubritat de les platges cara a l’ inici de la temporada.

Passats uns dies, els tractors realitzen el garbellat per regularitzar la sorra i deixar-la a punt per a la temporada de bany. A partir d’aquest moment i fins el mes de novembre (tardor/hivern) es continuaran passant diàriament les màquines garbelladores per totes les platges metropolitanes.

40 platges, 9 milions d’usuaris, 2 milions de metres quadrats

L’AMB s’encarrega del manteniment de les 40 platges metropolitanes, que registren més de 9 milions d’usuaris l’any i ocupen una superfície de sorra de 2 milions de metres quadrats.

El llaurat i garbellat de la sorra també permet deixar-la en perfectes condicions per a començar a col·locar-hi els diferents elements de mobiliari amb què l’AMB equipa les platges cada any. És el cas, per exemple, de les més de 400 papereres i gairebé 140 contenidors semisoterrats.

Durant tota la temporada, aquests elements recullen unes 280 tones de residus, el 50% dels residus totals a les platges. Aquestes 280 tones posteriorment són portades a la planta de triatge de Molins de Rei i classificades per al seu reciclatge.

La neteja també permetrà instal·lar, entre altres, els 10 km de passeres d’accés o els mòduls de lavabo, primers auxilis, policia, magatzems i bar.

Per municipis, les dates de llaurat de les platges són les següents:

-Castelldefels: 29 de febrer, 1 i 2 de març

-Gavà: 3 i 4 de març

-Viladecans: 7 de març

-El Prat de Llobregat: 8 de març

-Montgat: 9 de març

-Badalona: 10 de març

-Sant Adrià de Besòs: 11 de març

-Barcelona: 14, 15  i 16 de març

I les dates de garbellat:

-Castelldefels: 29 de febrer, 1 , 2, 3, 4, i 5 de març

-Gavà: 3, 4, 7 i 8 de març

-Viladecans: 7 i 10 de març

-El Prat de Llobregat: 8 i 11 de març

-Montgat: 9 i 12 de març

-Badalona: 10 i 14 de març

-Sant Adrià de Besòs: 11 i 14 de març

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here