Avui 12 de març a les 22h, es farà la preestrena del Documental El Grup al Cine Baix de Sant Feliu amb la participació a la taula de debat de Gustavo Vizoso, director del documental, Israel Ruiz periodista, Dr. Josep Moya director del projecte, Maite Carranza, escriptora i guionista

El documental mostra com un grup de persones aturades de mitjana edat es reuneix per iniciativa de Serveis Socials del barri de Sant Antoni de Barcelona i l’equip clínic CIPAIS. A través de diverses trobades, les persones que en formen part parlen sobre les seves vivències i el seu malestar per la situació que els ha tocat viure -reflex d’una societat en crisi- i milloren així la seva situació emocional.

“El grup” està basat en un estudi sobre l’impacte de la crisi econòmica en la salut mental de la població. Proposat pel Dr. Josep Moya, psiquiatra i psicoanalista des de l’Observatori de Salut Mental de Catalunya, aquest arriba a dues conclusions principals. La primera, que el significat d’un atur de llarga durada per a persones de més de quaranta anys està associat a la pèrdua (de la feina, la casa, la parella i els amics). La segona, que per suportar la precarietat en què aquestes persones es troben, és indispensable tenir una xarxa social.

El film ha estat nominat recentment pel Festival Internacional de Cinema de Singapur i es distribuirà internacionalment a través d’Intellect Pictures.

El 17 de març s’estrenarà al cinema Girona de Barcelona amb la participació a la taula de debat de Gustavo Vizoso, Àngel Martínez, antropoleg, Dr. Josep Moya i Milagros Pérez Oliva, periodista.

El Consell Comarcal del Baix Llobregat ha col·laborat en l’estudi de “l’impacte de la crisi econòmica en la salut i salut mental de les persones” i en el projecte de “Lluita contra la pobresa i la inclusió social” liderat per la Fundació Parc Taulí-Observatori de Salut Mental Comunitària de Catalunya (OSAMCAT) i s’han fet diverses presentacions dins del marc de la Taula de Serveis Socials.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here