El passat divendres 18 el Molí dels Frares va acollir la presentació oficial de la Setmana Santa 2016 a Sant Vicenç dels Horts, un acte que va servir per fer un petit avanç de les activitats que
ja s’estan duent a terme al municipi durant aquesta Setmana Santa, que a partir de demà arriba al seu moment culminant

Enguany, el pregó va ser a càrrec de Conxita Sánchez Molina, presidenta del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat, que va definir els trets característics de la cultura com “allò que identifica el que fem col·lectivament i també l’entorn que ens acull; la cultura és llibertat, és crítica, és diàleg i és innovació”, va subratllar. 

L’acte va ser precedit per la Desfilada dels Armats, la qual va sortir del Casal Parroquial i va entrar solemnement a les dependències del Molí dels Frares. 

Moments intensos

L’auditori del Molí dels Frares va ser alhora l’escenari de moments intensos i emotius, amb la interpretació de dues saetas i dos fragments de l’Auto Sacramental, cortesia de la Cofradía del Santísimo Cristo de la Salud i de Nuestra Señora de la Soledad i del Cos de Portants del Sant Crist, respectivament. 

La cloenda de l’acte va ser a càrrec de l’alcaldessa Maite Aymerich, que posteriorment va fer entrega d’un obsequi institucional, juntament amb el regidor de Cultura, Miquel Camacho, a la pregonera Conxita Sánchez, a Joan Ruiz, president del Cos de Portants del Sant Crist i a Juan Martínez, president de la Cofradía del Santísimo Cristo de la Salud y de Nuestra Señora de la Soledad.

Els actes de la Setmana Santa van continuar el cap de setmana, amb el Concert de Músiques de Setmana Santa i la Benedicció de rams i Processó, el dissabte i la Processó, les benediccions de rams i la Missa rociera de diumenge. 

Posteriorment, dilluns es va celebrar la Missa Solemne, que va tenir lloc a l’Església de Sant Josep, i el trasllat en processó del Santísimo Cristo de la Salud i de Nuestra Señora de la Soledad, que va sortir de l’Església de Sant Josep i va arribar al Poliesportiu Municipal Sant Josep, ambdós actes organitzats per la Cofradía del Santísimo Cristo de la Salud i de Nuestra Señora de la Soledad.

Per altra banda, el Cos de Portants del Sant Crist organitza els actes centrals d’avui al vespre: la Desfilada dels Armats pels principals carrers de la vila i la representació de l’Auto Sacramental a l’Església de Sant Vicenç Màrtir.

Aquesta, és una representació que data del segle XVI i que esdevé molt especial atès que és la única a Catalunya que se segueix celebrant en un temple en actiu. A les 21.30 h d’avui, doncs, es podrà gaudir de tretze escenes dels darrers dies de Jesús fins a la seva mort. 

Amb Guió escènic sobre el text més antic de Fra Antoni de Sant Jeroni (segle XVIII), amb els salms de Narcís Lunes i Boloix i amb música del mestre Antoni Casasampere. Els actors interpretaran els salms en directe, acompanyats per una formació de músics. 

Els vicentins i les vicentines que ho desitgin podran tornar a gaudir d’una nova sessió de l’Auto Sacramental el divendres 25 de març, a les 18.30 h.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here