Iniciem nova secció aquesta Setmana Santa, dedicada a la nutrició i la gastronomia, per intentar posar en valor els productes de la nostra terra i les seves propietats. Si us agrada, compartiu-la a les xarxes socials i deixeu-nos els vostres comentaris, per tal de donar-li continuïtat si us sembla prou interessant. Ho deixem a les vostres mans!

Per Tot Granollers / AMIC

El nap és una arrel característica dels mesos de tardor i hivern, que destaca per l’alt contingut en aigua, en una proporció que supera el 90 per cent. Pel que fa a les vitamines, cal destacar lapresència de Vitamina C (61 mg per cada 100 grams de producte).

Cal recordar que aquesta és una vitamina indispensable per al reforçament del nostre sistema immunitari, a més de ser un important antioxidant. En aquesta àpoca de l’any, el consum d’aliments que continguin vitamina C resulta especialment important per combatre refredats i virus. A la vegada, és ric en minerals, especialment calci, fòsfor, ferro i potassi. Específicament, pel que fa a l’aportació de calci i fòsfor, aquests dos components són importants en la formació i manteniment de dents i ossos, a part d’intervenir en els processos de concentració. Ell potassi, que té un paper de regulació de l’aigua de les cèl·lules, a banda d’intervenir en els impulsos nerviosos.

D’altra banda, el nap conté escasses proteïnes, greixos i hidrats de caboni. Per contra, el nap representa una bona font de fibra. En aquest sentit, aquest aliment ajuda a regular la funció intestinal, a la vegada queprovoca un lleuger efecte laxant.

L’aportació calòrica del nap és baixa i es troba al voltant de les 25 calories per 100 grams de producte. D’aquí que sigui un aliment que els experts puguin recomanar en dietes de regulació del pes. A nivell gustatiu, el nap presenta un gust un tant dolç. Gastronòmicament, generalment es menja bullit, com a acompanyament d’estofats, tot i que hi ha algunes varietats que es poden utilitzar en amanides.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here