La directora general de l’Associació Empresarial del Baix Llobregat i l’Hospitalet (Aeball), Maria Rosa Fiol, assegura que la recuperació econòmica és una realitat a la comarca “després d’anys molt durs” i que si la creació d’ocupació no creix al mateix ritme és per culpa de la incertesa política que hi ha tant a Catalunya com a l’Estat

ACN-Fiol recorda que les empreses “juguen amb moltes variables que no controlen” i que si a aquestes se’ls afegeix “la situació d’impàs” que viu la política fa que “moltes optin per paralitzar noves inversions i, especialment, per no contractar personal” tot i que facturin més. Fiol també denuncia que si les empreses s’instal·len al Baix Llobregat “és perquè el territori és molt potent i està molt ben situat” i no perquè les administracions “inverteixin com ho haurien de fer”.

En declaracions a l’ACN, Maria Rosa Fiol creu que la recuperació de l’economia és una realitat com demostren les grans xifres i que, superat el pitjor de la crisi, moltes empreses s’estan implantant al territori. Amb tot, recorda que la recuperació no serà total “si no es redueix l’alarmant xifra d’atur”. “A diferència d’altres vegades, la sortida de la crisi no ha vingut acompanyada d’una recuperació del mercat laboral i això ens preocupa”, assegura.La directora general d’Aeball creu que aquest estancament del mercat de treball s’explica per la incertesa política que viu Catalunya i el conjunt de l’Estat.

“Fa més d’un any que encadenem períodes electorals i governs en funcions que no estan ajudant a donar confiança al sector empresarial”, apunta. Una inestabilitat, afegeix, que “va per llarg” i que s’accentua amb el procés sobiranista que viu Catalunya que “compta amb un govern de transició que més enllà de gestionar el dia a dia i crear les estructures d’estat no està en condicions d’abordar grans projectes”. Fiol recorda que els empresaris “són molt pragmàtics” i que més enllà de les seves conviccions polítiques el que busquen és “estabilitat i certesa en el futur”. Una estabilitat que la presidenta de la patronal del Baix Llobregat i l’Hospitalet no veu pròxima perquè “el moment que viu el país és complicat perquè tot està fóra de lloc”.

“Les empreses demostren la seva confiança quan contracten treballadors per seguir creixent i això no està passant”, rebla.

Per explicar l’atonia del mercat de treball, Fiol recorda que els empresaris “juguen amb moltes variables que no controlen” i que quan se’ls afegeix nous elements d’incertesa, en aquest cas el polític, el que fan és “reternir-se” a l’espera de veure com va tot. Una aturada que principalment es nota en una frenada de les inversions i de la contractació de personal. “Moltes empreses tornen als beneficis i veuen com els creixen les comandes, però aguanten com poden amb la plantilla que tenen”, assenyala. Per tot això l’empresària creu que tant els empresaris com la ciutadania en general haurien d’exigir “més rigor i serietat” a les administracions perquè “si tot funcionés com la política malament rai”.

“Les administracions públiques gestionen els diners de tots i ho han de fer de la manera més justa, eficaç i eficient possible perquè estan al servei dels ciutadans tot i que de vegades sembli que no ho tenen clar”, lamenta. A tall d’exemple, Fiol assegura que si el Baix Llobregat ha seguit captant empreses durant la crisi econòmica és perquè “és un territori molt potent i atractiu” i no perquè les administracions hagin fet les inversions que tocaven.

Recorda que si l’L9 finalment s’ha fet és per la pressió del territori i perquè es corria el risc de perdre el Mobile World Congress (MWC). Sobre aquesta infraestructura però, afegeix que s’ha deixat a mitges i sense satisfer les demandes del territori.L’empresària també recorda que fa anys que els ajuntaments de la comarca i les associacions empresarials demanen millores en el transport públic per accedir als polígons de la zona i que “per una raó o altre” això encara no s’ha aconseguit malgrat els milers de treballadors que cada dia hi van a treballar.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here