La projecció al Foment del documental “El gran día” va posar el punt i final a la desena edició de la Mostra de Cinema de Drets Humans i Interculturalitat de Molins de Rei. Un total de 3.249 persones han participat enguany en aquesta activitat ja totalment consolidada i que s’adreça principalment als alumnes de primària i secundària de la vila.

La Mostra de Cinema ha tornat a registrar uns excel·lents índexs d’assistència amb la participació de 3.249 persones. Això suposa una reducció de només un 1’9% respecte l’edició del 2015, la que compta amb una participació més gran. De fet, en els seus 10 anys de vida, la mostra ha multiplicat per tres els assistents a les projeccions, i arribant a pràcticament tots els alumnes de primària i secundària de les escoles de Molins de Rei.

Aquest programa educatiu proposa abordar temàtiques com el racisme, la xenofòbia, els drets humans, les desigualtats econòmiques, les migracions, el desenvolupament, etc. La Mostra no solament significa veure una pel·lícula, sinó treballar-la també a l’aula. Per aquest motiu es preparen uns dossiers pedagògics de cada una de les pel·lícules i una presentació visual prèvia del que es veurà abans de projectar el film. Un cop els alumnes arriben als centres, els professors els lliuren un dels dossiers que hem preparat perquè els alumnes, de forma individual o com ho estableixi cada docent/centre, puguin treballar-lo i aprofundir més en el tema que es veuràs. L’objectiu és establir un diàleg entre els i les alumnes, tant dins com fora dels centres.

Aquest any també s’ha volgut apostar per fer una sessió especial per a mestres, professors i educadors, perquè també poguessin aprendre i gaudir d’aquest projecte sense alumnes. I com a novetat s’ha obert la Mostra a les tardes per al públic adult i amb entrada lliure, perquè també poguessin gaudir de la gran programació que els infants gaudeixen als matins.

La clausura d’aquesta edició de la Mostra va ser tot un èxit amb la pel·lícula El gran día, que va fer emocionar i sentir la gran lluita de quatre joves per aconseguir els seus somnis durant l’adolescència.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here