L’Arxiu Comarcal acollirà avui dilluns 4 d’abril, a les 19.30 h, la presentació de la tesi doctoral “La radiodifusió a Sant Feliu de Llobregat: adaptació de la comunicació de proximitat al context legal, econòmic, social i tecnològic (1948-2014)”, un treball del periodista santfeliuenc Esteve Crespo, qui va ser director de Ràdio Sant Feliu entre els anys 1989 i 1990
La tesi repassa l’evolució de Ràdio Sant Feliu des dels anys 50, quan el municipi acollia els estudis de l’antiga Ràdio Juventud, que va emetre entre els anys 1948 i 1967, passant per la fundació de l’emissora municipal als anys 80, i fins arribar a l’actualitat. 

El treball evidencia l’important arrelament de la tradició radiofònica a Sant Feliu i destaca el paper social i la seva repercussió tant a la ciutat com al seu entorn. En concret, la tesi parteix de la hipòtesi que el principal valor de la radiodifusió a Sant Feliu ha estat, i continua sent, la comunicació de proximitat.
El treball també analitza el procés d’adaptació als canvis tecnològics que ha viscut Ràdio Sant Feliu, emissora que tot just al febrer va celebrar el seu 35è aniversari i va posar en marxa un nou web a través del qual es pot seguir la programació a la carta o descarregar els podcasts dels programes. 

Crespo, qui ha exercit diferents responsabilitats en mitjans de comunicació com RNE-Catalunya, Ràdio 4 i TVE, on continua treballant, és també professor de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB. Precisament, Esteve Crespo va presentar la tesi el mes de febrer passat en aquesta universitat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here