L’Audiència Nacional està fent arribar aquests dies als ajuntaments que han aprovat mocions de suport a la resolució del 9N al Parlament requeriments en què sol·licita informació sobre aquestes mocions. L’’Ajuntament d’Olesa és un dels investigats de la comarca, i se suma així a Begues i Sant Climent
Els Mossos d’Esquadra han fet arribar al consistori un requeriment de l’alt tribunal demanant informació sobre la moció aprovada el passat mes de novembre. L’alcaldessa d’Olesa, Pilar Puimedon, ha explicat que la carta va arribar el passat 16 de març de la mà dels Mossos d’Esquadra. Pel que fa al contingut del requeriment, Puimedon ha explicat que es demana un document on es confirmi que la moció de suport a la declaració de ruptura va ser aprovada, l’acta de celebració del ple, les gravacions del mateix, o bé que s’especifiqui si la proposició faculta l’alcalde per dur-la a terme executant els actes pertinents.

Sobre el requeriment, Pilar Puimedon ha afirmat que tota la informació que l’Audiència Nacional requereix es pot consultar a través del web municipal. Malgrat tot, el tribunal requereix un document amb tota aquesta informació i, per tant, des de Secretaria i Serveis Jurídics de l’Ajuntament d’Olesa s’està treballant per elaborar un document que respongui a aquest requeriment.

Aquesta moció es va aprovar el passat ple ordinari del mes de novembre amb la votació de 8 regidors del Bloc Olesà, i els regidors de Convergència i Demòcrates i ERC. Van votar en contra PSC, Movem Olesa i PP i l’abstenció de 4 regidors del Bloc Olesà.

L’alcaldessa d’Olesa ha afirmat que caldrà esperar quina és la resposta de l’Audiència Nacional i quines conseqüències tindrà pels regidors i regidores que van votar a favor d’aquesta moció de suport a la declaració de ruptura del Parlament. Puimedon ha manifestat que mai la votació a favor d’una moció on s’expressa un desig hauria d’estar perseguit judicialment. 

Davant els requeriments de l’Audiència Nacional, des de la Federació de Municipis i l’Associació de Municipis es recomana els ajuntaments contestar per escrit a aquest requeriment. En aquest sentit, l’alcaldessa no hi veu cap problema i espera que la resposta que l’Ajuntament ha d’enviar a l’Audiència estigui enllestida aquesta setmana.

Més de 280 ajuntaments i altres administracions locals han aprovat mocions de suport a la Resolució 1/XI sobre l’inici del procés polític a Catalunya, aprovada pel Parlament el passat 9 de novembre. Inicialment, la Fiscalia de l’AN va denunciar cinc ajuntaments (Celrà, Girona, Igualada, Sant Cugat del Vallès i la Seu d’Urgell) acusats de rebel•lió i sedició per l’aprovació d’aquestes mocions. En el cas d’Igualada, Premià de Dalt i Sant Cugat, però, tres magistrats diferents de l’AN van arxivar les causes després d’entendre que es tractava de “posicionaments polítics en el marc de la llibertat ideològica i d’expressió d’aspiracions o anhels polítics”. 

Tot i aquests precedents, la Fiscalia ha continuat el seu assetjament al món local i va denunciar posteriorment els ajuntaments de Deltebre i Vic. A partir d’aquestes dues causes, el titular del Jutjat Central d’Instrucció número 2 de l’AN, Ismael Moreno Chamarro, ha obert una autèntica “causa general” contra el sobiranisme municipalista, tot obrint investigacions a l’ACM, l’AMI, l’ANC i els més de 280 ajuntaments i altres corporacions locals que han aprovat la moció de suport a la Resolució 1/XI.

D’altra banda, l’Associació Catalana de Municipis (ACM), l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural van convocar divendres, divendres, la lectura d’un manifest de suport als ajuntaments i càrrecs electes investigats per l’Audiència Nacional. Així volen mostrar el seu suport als ajuntaments, càrrecs electes locals i organitzacions independentistes “assetjades judicialment” amb la lectura d’un manifest a la plaça del Rei de Barcelona. 

Alcaldes i regidors dels 280 ajuntaments investigats per l’AN i els presidents de les quatre entitats Miquel Buch (ACM), Josep Andreu (AMI), Jordi Sánchez (ANC) i Jordi Cuixart (Òmnium) van mostrar en aquest acte el seu rebuig a la judicialització del procés sobiranista i demanaran que cessi la persecució que estan rebent els càrrecs públics i les institucions catalanes pel sol fet de promoure el dret d’autodeterminació del poble de Catalunya. 

En representació de l’ajuntament d’Olesa hi va assistir el portaveu municipal, Jordi Martínez.

Font: Ajuntament d’Olesa de Montserrat

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here