El Teatre Plaza acull aquest diumenge, 24 d’abril (19 h), Conillet, l’adaptació dirigida per Marc Martínez d’El conejito del tambor de Duracell de Marta Galán Sala

El monòleg, interpretat per l’actriu Clara Segura, llença reflexions vitals i emocionals d’una dona i mare treballadora sotmesa als estàndards de la societat contemporània. 

Segura fa seu el caos i l’exageració d’una superwoman que explica el que li passa, com ho viu i com pensa.

El text de Marta Galán respon a l’ànsia de qui no pot més, però que circula per la vida a tota velocitat i sense fre. És un crit, una successió de crits modulats en una partitura àtona interpretada amb contundència, ironia i sarcasme. 

Aboca a l’escenari el fracàs personal i el de la societat, que demana una recàrrega. I ho fa des de la sinceritat, des del convenciment d’aquell que ha posat tot de la seva part per sortir-se’n. 

“Plaer i política. He reduït la meva llista de prioritats a aquests dos conceptes i he descobert –m’ha costat gairebé quaranta anys– que al teatre puc combinar amb total llibertat aquests ingredients, aparentment tan contradictoris. Si l’escenari és un mirall, l’obra pot fer alguna cosa més que entretenir i el text conté un discurs… l’actor esdevé un activista”, explica Martínez.

Les entrades, a un preu de 12 euros, es poden adquirir a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) ubicada a la planta baixa de l’ajuntament, a Ticketea.com i, una hora abans de la funció, a la taquilla del Teatre Plaza.


Sinopsi

Dona d’uns quaranta anys. Mare d’un nen i una nena de 5 i 8 anys. Treballadora, amant, amiga. Sempre fent equilibris amb la vida, amb aquesta sensació de no arribar a tot, d’ofegar-se per anar salvant tots i cadascun dels platets amb els quals fa equilibris. I un dia arriba una carta de l’escola: «el seu fill no progressa adequadament». Bomba. 

Clara Segura afronta el seu primer monòleg amb un text àcid i incòmode que “viatja de l’estómac al cap”, de la indignació d’una mare a una veu femenina col·lectiva.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here