L’acte principal de la 38ena Setmana Cultural del Papiol (7C) és el que tindrà lloc aquest divendres 22 d’abril al vespre a la sala d’actes del Castell: la ‘Nit literària’, un des actes més antics des que es va iniciar la Setmana Cultural, i l’entrega de premis del 8è concurs de narrativa curta del Papiol. La ‘Nit literària’ ha estat sempre un dels actes més destacats de la 7C, ja que és dels que més té a veure amb les lletres, la literatura i la celebració de la diada de Sant Jordi, dia del llibre a Catalunya. Durant l’acte, es llegiran textos de l’escriptor català Joaquim Carbó

El programa d’actes i activitats de la 7C 2016 començaran divendres 22 d’abril amb la vetllada cultural dels alumnes de l’escola Pau Vila del Papiol. La vetllada, que aquest cop duu el títol ‘Som olímpics’, començarà a les 15 h, al poliesportiu municipal.

En relació al premi de narrativa breu, que té com a objectiu fomentar i promoure la creació literària en llengua catalana entre joves i adults, aquesta convocatòria ha rebut més d’una trentena de treballs d’arreu del Països Catalans. Divendres sabrem qui s’endu el primer premi (350 €) i el segon (250 €).

Aquesta nit literària i de premis estarà amenitzada per l’actuació del grup de cambra de l’Escola Municipal de Musica i Dansa del Papiol Miquel Pongiluppi.

Pel que fa a la resta d’activitats per al cap de setmana, el programa proposa per una xerrada-col•loqui al voltant del càncer, una gimcana fotogràfica, la pintada d’un mural, una exhibició de bicicletes rares, un espectacle infantil sobre la llegenda de Sant Jordi i una xerrada sobre educació. Pràcticament totes les activitats són gratuïtes.

La celebració de la diada de Sant Jordi el 23 d’abril al Papiol coincideix des de fa 38 anys amb la Setmana Cultural.

Aquesta edició, la 7C també coincideix amb la commemoració de les morts de 3 grans de la literatura universal: Cervantes (1547-1616), Shakespeare (1564-1616) i Llull (1232-1316). L’Associació Setmana Cultural del Papiol, organitzadora d’aquestes jornades papiolenques dedicades a la cultura, així ho ha fet constar a la portada del programa.

Del 26 al 29 d’abril, la 7C proposa tot un seguit de propostes dedicades a la música.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here