Carles Martí va ser senador fins que, després de ser el candidat del PSC a la cambra alta en les passades eleccions del 20-D, es va quedar sense acta. Ara, davant la més que probable convocatòria de nous comicis a les Corts espanyoles, Martí vol encapçalar la candidatura dels socialistes al Congrés per Barcelona

En una entrevista a El Periódico publicada ahir, Carles Martí exposava: “Em presento perquè crec que sería un error que repetís Chacón. No només ella, sino que el conjunt de la llista va ser problemàtica i convé revisar-la”.

Martí, militant socialista des dels 16 anys, ha estat Primer Secretari de la Federació de Barcelona del PSC, Regidor i Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament de Barcelona des del 1999 fins al 2010 i Senador per Barcelona; i sembla que ara pretén que ni Chacón ni el diputat al Congrés i exsecretari d’Organització, el també baixllobregatí José Zaragoza, figurin als llocs de possible sortida de la candidatura. 

“José Zaragoza ha estat al Congrés i ha estat una persona vàlida però això no vol dir forçosament que hagi de ser a les llistes”, sentenciava Martí a l’entrevista de El Periódico.

Així, després de dues convocatòries sense enfrontar candidatures, Carles Martí ha decidit plantar batalla. L’objectiu principal és provocar un canvi de rumb en les llistes si finalment i com és previsible les eleccions espanyoles es repeteixen el 26 de juny. 

Fins ara, l’exsenador ha buscat socialistes que donin suport al seu nom com a candidat a les primàries per enfrontar-se a l’espluguenca Carme Chacón, que ja ha mostrat la seva voluntat de repetir com a candidata. 

El exsenador ja ha parlat amb el líder del partit, Miquel Iceta, qui li ha dit que tiene “té tot el dret” a presentar-se, i també li ha comunicat a la propia Chacón, que assegura que ho ha rebut amb ‘fair play‘.

L’operació –asseguren fonts properes al PSC segons l’Agència Catalana de Notícies (ACN)- té l’objectiu de provocar un relleu que suposi un revulsiu, donat que culpen a Chacón i Zaragoza d’haver obtingut uns mals resultats a Barcelona al 20-D. Martí, però, era el candidat del PSC al Senat i tampoc va aconseguir revalidar la seva acta a la cambra alta. 

El que està clar és que si finalment el 26 de juny hi ha eleccions espanyoles, el PSC tindrà de nou unes primàries per a decidir el/la cap de llista a Barcelona, i el PSC del Baix Llobregat hi té molt a dir. 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here