Els automòbils amb motor dièsel més antics de 20 anys serien els primers en estar vetats

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) vol prohibir l’entrada al vehicles més contaminants a partir del 2018. El ple del consell de l’AMB, que aplega els 36 municipis de l’entorn de la capital catalana, entre els quals el Prat, ha proposat un acord per accelerar l’etiquetatge dels cotxes amb motor dièsel.

La proposta, que ha estat consensuada amb la Generalitat, la Diputació de Barcelona i els principals ajuntaments metropolitans, apunta a què els primers vehicles que deixarien de circular són els de motor dièsel de més de 20 anys d’antiguitat, que són els més contaminants. Els automòbils amb motor dièsel representen actualment el 60% del parc mòbil de l’àrea metropolitana.

L’AMB també proposa mesures com ambientalitzar les flotes de transport públic i establir zones de baixes emissions.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here