Aquest divendres arrenca la 26ª edició d’aquest certament internacional amb la presència, a Gavà, de 16 companyies i 30 funcions, fins diumenge

Aquest cap de setmana Gavà celebrarà el Festival Internacional de Titelles. El certamen, que aquest 2016 suma ja la seva 26ª edició, presenta, des d’aquest divendres, un cartell integrat per 16 companyies procedents d’arreu de Catalunya, Múrcia, Brasil, País Valencià i Anglaterra, que posaran en escena 30 espectacles, tots ells gratuïts, en diferents espais oberts repartits per la ciutat i amb el parc de la Torre Lluc com a punt neuràlgic.

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez ha destacat “la gran qualitat de les propostes” que fa preveure que “a més de l’interès ciutadà de gavanencs i gavanenques atraurà moltes persones de l’entorn metropolità”. 

Per aquesta edició es renova i amplia la primera jornada del Festival. Així, i com a novetat, s’incorpora un espai formatiu amb l’organització d’una masterclass sota el títol “L’escena, espai de l’inconscient. Taller d’aproximació al llenguatge visual de la Companyia Philippe Genty”. El president de la Fundació Xarxa, Jaume Amigó, ha explicat que “aquesta proposta està adreçada als professionals artístics però també a tots aquells que tenen vocació i inquietud per aquest art escènic per tal que puguin assistir i aprendre com utilitzar el cos i l’espai i integrar-lo en la creació d’un espectacle”.

Amigó ha destacat la consolidació i l’esforç per portar espectacles diversos adaptats tant al públic al qual va adreçat com als espais on es representen. En aquest sentit ha manifestat que “fem per exemple una introducció al món de la fantasia amb muntatges com “L’arbre de la vida” de la companyia Aboon Teatre, que va adreçat a infants de 6 mesos a tres anys, i espectacles de gran i petit format que mostren les diferents varietats del món de les titelles, des de la simple manipulació a grans espectacles com el de la companyia Addaura Dansa, i altres en què les noves tecnologies tenen un paper destacat com és el cas de la companyia valenciana Teatre de l’Home Dibuixat”.

Un any més, els comerciants s’impliquen en el Festival cedint els seus aparadors per mostrar tota mena de titelles i material promocional del certamen.

Programa-titelles-2016.pdf

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here