El director i productor Luis Campo Vidal, l’alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda i el regidor de Cultura, Àlex Medrano,van presentar en roda de premsa el documental ‘Jujol a Sant Joan Despí’ que s’estrenarà avui 12 de maig al Teatre Mercè Rodoreda de la localitat

Campo Vidal i el seu equip han elaborat un documental que s’articula a partir de mirades-guia, de visions diverses de la realitat, i d’experiències quotidianes com visites guiades o activitats escolars.
Per complementar la base documental d’aquesta mirada polièdrica coneixerem el testimoni de persones lligades a l’arquitecte, de fonts documentals, d’arxius locals, d’estudiosos i d’artistes. 

Com va explicar Campo Vidal “aquest documental, de 26 minuts de duració, és una primera entrega del documental Jujol-Gaudí, dos genis de l’arquitectura que estarà enllestit el setembre. Estem en converses perque TV3 el retransmeti”. La presentació es va fer al Centre Jujol-Can Negre, aquí va començar tot. “Vaig venir a presentar un llibre i aquesta casa em va enamorar”, va afegir Campo Vidal.

Per la seva part, l’alcalde, Antoni Poveda, va assenyalar la importància que té per a la ciutat l’obra de Jujol i com l’Ajuntament ha aconseguit que obres tan rellevants com la Torre de la Creu o Can Negre siguin de titularitat pública ens dóna una projecció molt destacada, i aquest documental servirà encara més per difondre el llegat de Jujol, moltes vegades desconegut.

Poveda va avançar que l’Ajuntament treballa en l’edició d’un nou llibre sobre l’arquitecte i en la creació d’una Ruta Jujoliana on també participaria Reus i Tarragona, dos ciutats que també compten amb un gran patrimoni de Jujol.

El documental ens obre una perspectiva diferent sobre Jujol i Gaudí, dos genis coetanis del Modernisme que ens fa reflexionar a través de preguntes com: Va eclipsar Gaudí la carrera de Jujol?, la va descobrir?, la va influir? Preguntes que intentaran contestar els tretze experts que han participat en el documental com els arquitectes Carlos Flores, Toshiaki Tange, Josep Llinàs, l’artista Perejaume o, fins i tot, l’actor John Malkovich. 

Al documental es posa de relleu l’obra de Jujol des d’una mirada arquitectònica i social, ja que la figura del que va ser arquitecte municipal es respira a la ciutat. Ja sigui a través d’una visita guiada o d’un taller escolar, Jujol és present a Sant Joan Despí i això va sorprendre molt Luis Campo Vidal la ciutat ha integrat Jujol en el seu dia a dia… tot a Sant Joan Despí està marcat per aquest gran arquitecte que molts descobriran en aquest documental.

• L’estrena es farà al Teatre Mercè Rodoreda avui dijous 12 de maig, a les 19 hores.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here