L’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz,va visitar les instal·lacions de l’empresa farmacèutica Ferrer, a Montesa. La visita s’inscriu en el desenvolupament del recentment signat Pacte per a la reactivació econòmica i la creació d’ocupació d’Esplugues

Aquest Pacte té entre els seus objectius el de “potenciar la relació entre l’administració i les empreses i entre elles mateixes a través d’una estratègia de clústers”.

A Esplugues hi ha una destacada concentració d’empreses del sector farmacèutic i per això es vol crear un clúster farmacèutic que serveixi per potenciar serveis a les empreses que tinguin relació amb aquestes activitats i que atregui a més empreses del sector al municipi.


Repensar els polígons industrials

“Volem repensar els nostres polígons industrials i definir amb les empreses de la ciutat les àrees d’activitat econòmica”, va dir l’alcaldessa. “Volem apostar per les empreses d’alt valor afegit, tecnològic, netes i sostenibles. El Pacte és una bona eina per treballar de la mà amb les empreses”, va concloure.

Per a Jordi Ramentol, conseller delegat de Ferrer, aquesta visita suposa obrir la comunicació amb les administracions. “Si tenim una bona sintonia amb l’Ajuntament, ens tindreu a la vostra disposició”, va assegurar.


Empreses de recerca

El grup Ferrer es va fundar com a Laboratoris Ferrer l’any 1959 i avui és una multinacional catalana que agrupa diferents empreses del sector químic, farmacèutic i alimentari. Té presència a més de 95 països, amb 24 filials internacionals. 

Ferrer ha apostat, des de la seva creació, per potenciar la recerca i el desenvolupament de medicaments innovadors als seus sis centres d’R+D (quatre a Espanya) i compta amb deu centres de producció (sis a Espanya). A Esplugues hi ha un centre de producció de dermofarmàcia i un espai de recerca (Synergy innovació), amb un centenar de treballadors.

A l’espai de Ferrer a Esplugues destinat a R+D hi treballen diverses empreses: 

Spherium biomed, una companyia que desenvolupa innovacions biomèdiques a partir de treballs acadèmics amb l’objectiu d’accelerar la seva transició al mercat. 

  • Genmedica Therapeutics, una biofarmacèutica centrada en la recerca i desenvolupament de nous tractaments en el camp de la diabetis tipus II.
  • Gendiag, companyia biotecnològica d’investigació i desenvolupament que crea noves eines de diagnòstic genètic per a la prevenció, el diagnòstic i el tractament personalitzat de malalties d’alt impacte sanitari. 
  • Qgenomics, que ofereix productes i serveis relacionats amb la interpretació de dades genòmiques obtingudes a partir de l’estudi de l’ADN o ARN. 
  • ABAC Therapeutics, que treballa en la recerca de medicaments de precisió en el tractament de les infeccions per bacteris resistents a múltiples fàrmacs.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here