Enguany, per a la 38a. edició el Consell Internacional dels Museus (ICOM) ha proposat el lema ” Museus i paisatges culturals”

Els museus han de ser responsables de les seves col.leccions i també amb el medi ambient: les ciutats, pobles i les comuitats al que pertanyen. S’han de comprometre a promoure i comunicar tant les col.leccions pròpies com el patrimoni cultural i natural del seu entorn.

Els museus s’han de convertir en ambaixadors d’un territori, compromesos en la proteció activa del parimoni cultural i natural.

Un any més el museus adherits a la Xarxa de Museus Locals (68 museus i equipaments culturals de 52 municipis de la província de Barcelona) volen afegir-se a aquesta commemoració obrint molts d’ells les seves portes i programant activitats relacionades, consultables al nostre web, amb aquesta data singular.


La Nit dels Museus

Una iniciativa promoguda pel Consell d’Europa en què participen més de tres mil museus de quaranta països. Alguns museus de la Xarxa de Museus locals obren les seves portes la Nit dels Museus, que tindrà lloc el 21 de maig.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here