Marc Gasol (Premi Especial), l’AEG Sant Ramon Nonat (Premi d’Honor), l’ACA Casa de Sevilla (Cultura), el Club Gimnàstic Sant Boi (Esports), la Fundació Marianao (Acció Cívica) i Turiauto (Economia) han estat els guanyadors dels VIII Premis Ciutat de Sant Boi. L’acte oficial de lliurament va tenir lloc dimecres, 18 de maig, a Can Massallera

L’alcaldessa, Lluísa Moret, va presidir l’acte, un preludi de la Festa Major que se celebra durant aquest cap de setmana. Lluïsa Moret va destacar els valors i el compromís amb la ciutat de les persones, entitats i iniciatives guanyadores, que ha dit, són ja “referents de tot allò que volem ser”. El jurat dels premis ha estat format per l’alcaldessa mateixa, els guanyadors i guanyadores de l’anterior edició i portaveus dels grups municipals.

El Premi Ciutat de Sant Boi de la Cultura va correspondre a l’Associació Cultural Andaluza Casa de Sevilla, que enguany celebra el 30è aniversari. L’entitat regional organitza activitats que han esdevingut referències obligades del calendari de la cultura local (com la Cruz de Mayo o el Día de Andalucía) i participa activament en la vida local en iniciatives com ara el Pla de Desenvolupament Comunitari del barri de Marianao.

El Club Gimnàstic Sant Boi, que compta amb esportistes de primera talla estatal i internacional, va aconseguir el Premi Ciutat de Sant Boi de l’Esport en reconeixement a la seva tasca centrada en la promoció de l’esport com a eina formativa i educativa en valors.

El Premi d’Acció Cívica Ciutat de Sant Boi va recaure en la Fundació Marianao, un referent del treball social i educatiu a la ciutat, que des de fa més de 30 anys promou programes i activitats especialment adreçats a la població en situació de risc i vulnerabilitat.

L’empresa familiar Turiauto, fundada l’any 1965, va aconseguir el Premi Ciutat de Sant Boi d’Economia per haver estat capaç de superar moments difícils tot comprometent-se amb els treballadors i les treballadores d’una plantilla formada per 160 persones.

L’Agrupament Escolta i Guia Sant Ramon Nonat, una entitat que enguany celebra 50 anys de trajectòria, va rebre el Premi d’Honor Ciutat de Sant Boi per ser una escola de valors i l pel compromís permanent amb la ciutat de Sant Boi des d’un projecte educatiu adreçat a infants i joves per construir un món millor.

Finalment, el jugador de bàsquet Marc Gasol, internacional absolut amb la selecció espanyola des de fa una dècada i membre de la plantilla dels Memphis Grizzlies a l’NBA, va gianyar el Premi Especial Ciutat de Sant Boi per la seva rellevant trajectòria local, nacional i internacional i els nombrosos èxits obtinguts al llarg de la seva carrera esportiva.

El jurat va concedir dues mencions especials a títol pòstum a Vanesa Martínez García, fundadora de l’Associació de Joves Discapacitats de Sant Boi (categoria Acció Cívica) i a Nicolau Osete per 75 anys de dedicació incansable a l’esport (categoria Esport).

Els Premis Ciutat de Sant Boi, que actualment tenen periodicitat biennal, es van instituir l’any 2006.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here