Segons les dades publicades per l’Observatori, l’ocupació hotelera del primer trimestre de 2016 és del 58% a hotels i del 53% a apartaments del Baix Llobregat. L’ocupació hotelera i d’apartaments augmenta respecte el primer trimestre de 2015 i augmenta respecte el trimestre anterior en apartaments però disminueix en hotels. Tot i amb això, es registra l’ocupació hotelera del trimestre més elevada dels darrers 8 anys

La celebració del congrés mundial de telefonia mòbil a l’Hospitalet de Llobregat en el mes de febrer ha afectat de manera positiva en l’ocupació i tarifes dels hotels i apartaments de la comarca. L’ocupació hotelera durant els dies del congrés va superar el 94% del total, en els apartaments l’ocupació va ser del 79%. La tarifa que es va aplicar aquests dies en els hotels va superar els 154€ (64€ era la tarifa mitjana del trimestre), en els apartaments la mitjana de tarifes en el congrés va superar els 92€ (72€ era la tarifa mitjana del trimestre).

El principal canal de reserva ha estat el directe i per internet (47% del total de reserves en hotels) i en apartaments (57%). Els clients individuals romanen com el principal segment de l’ocupació hotelera (el 65%) i dels apartaments (90%).

El preu mitjà d’una habitació doble als hotels de la comarca ha estat de 64,1€. Les tarifes augmenten tant respecte el trimestre anterior com respecte el mateix trimestre de l’any anterior.

El 57% dels clients han vingut a la comarca per negocis, aquest motiu d’estada augmenta intertrimestralment. Vacances i activitats esportives són els motius d’estada que augmenten al Baix Llobregat respecte el mateix trimestre de l’any anterior.

El primer trimestre de l’any es caracteritza pel predomini del client estranger en apartaments i espanyol en hotels.

L’ocupació observada supera a l’ocupació prevista. Els principals indicadors del clima empresarial mostren una significativa millora, respecte el mateix període de l’any anterior, de les perspectives del sector tant en la marxa del negoci, facturació, preus de venda o nombre d’ocupats.

Font: Consell Comarcal del Baix Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here