El candidat de CDC a les eleccions generals, Francesc Homs, va defensar diumenge des de la capital del Baix Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, el seu convenciment que els Pressupostos s’aprovaran, perquè no concep que els partits catalans no es posin d’acord, mentre que si que s’hi posen per manifestar-se contra les suspensions per part del TC de les lleis catalanes

“Que s’imposi la lògica”. Francesc Homs va fer aquestes declaracions després de reunir-se amb representants del partit a la comarca del Baix Llobregat per abordar les eleccions, i en la que el candidat va subratllar que “per nosaltres el Baix Llobregat és una comarca amb un valor estratègic molt gran de cara a aquest procés electoral” i per això “en aquestes quatre setmanes pentinarem el Baix Llobregat per explicar-ho”.

En referència als Pressupostos, va explicar que li sorprendria que, en ple camí cap a la independència, “alguns volguessin fer discussions autonòmiques” que ell precisament considera superades a Catalunya i va demanar als partits saber prioritzar l’autèntic eix d’aquesta legislatura catalana: passar “de la postautonomía a la preindependencia”. A més, va defensar l’Estat propi per combatre l'”absurdidat” de veure lleis catalanes suspeses pel TC després de recursos del Govern central.

Finalment, i a preguntes dels periodistes, Homs va fer referència a les declaracions de Mariano Rajoy al Cercle d’Economia i va qualificar de “sorprenent” que “ara Rajoy ens vingui a donar lliçons sobre si ens posem d’acord quan hem d’anar a unes eleccions que són la vergonya d’Europa perquè els polítics espanyols han estat incapaços de posar-se d’acord i fer govern”. En aquest sentit, Homs va advocar perquè “PP, PSOE i C’S quedin a la cua a Catalunya”: “No poden tenir recolzament a Catalunya perquè són els que ens han portat on som”.

Font imatge: CDC

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here