Davant la continuïtat de vaga al servei de metro de Barcelona, l’AMB mantindrà l’operatiu de reforç del servei de bus metropolità per moure’s per Barcelona i l’àrea metropolitana, així com entre la ciutat i l’aeroport, durant tots els dies de vaga, si aquesta no es desconvoca: 31 de maig i 1 i 2 de juny

Des de l’AMB es valora positivament els resultats dels reforços establerts durant la primera jornada de vaga del metro. Els serveis previstos han funcionat bé. En aquest sentit, malgrat que hi ha hagut més aglomeracions del que és habitual a la xarxa de bus, especialment al Barcelonès Nord i a l’Hospitalet, l’AMB no té constància d’incidències greus ni que els usuaris hagin quedat desatesos.

Reforços de línies al bus metropolità del Baix Llobregat i Barcelonès Nord

Des d’ahir, dilluns 30 de maig, l’AMB ha reforçat, especialment, el servei de les línies de bus metropolità del Baix Llobregat i del Barcelonès Nord que presten els operadors Baixbus i Tusgsal. Amb aquests reforços s’incideix, sobretot, en les hores punta, moments en què pot haver-hi més problemes de capacitat als autobusos; tot plegat amb l’objectiu d’evitar les aglomeracions, millorar la seguretat i no deixar a les parades viatgers que no poden accedir als autobusos.

Un altre dels serveis que l’AMB ha reforçat, de cara als desplaçaments a l’aeroport, ha estat l’Aerobús, que connecta les dues terminals d’aquest equipament amb el centre de Barcelona en 35 minuts. Per evitar aglomeracions, s’han posat en servei més vehicles disponibles de la flota. L’Aerobús funciona, com és habitual de 5.00 h a 1.00 h amb una freqüència de pas de 5 minuts i fent parades a la Plaça Espanya, Gran Via-Urgell i Plaça Universitat.

A banda de l’Aerobús, també és possible arribar a l’aeroport amb les línies d’autobús 46, L77, L99 i PR1 (diürnes) i N16 i N17 (nocturnes), que presten el seu servei habitual.

Nitbus

Durant la nit, a partir de les 22.30 h i sense interrupció, el servei Nitbus connecta amb una freqüència de pas de 20 minuts els municipis següents: Badalona, Barcelona, Castelldefels, Cornellà de Llobregat, el Prat de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Gavà, l’Hospitalet de Llobregat, Montcada i Reixac, Montgat, Sant Adrià de Besòs, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Santa Coloma de Gramenet, Tiana i Viladecans. Tots aquests municipis compten també amb línies d’autobús diürnes que són responsabilitat de l’AMB i que prestaran el seu servei amb normalitat.

L’AMB espera que els reforços ajudin a alleujar la congestió a les principals vies de circulació del territori metropolità per l’ús del transport privat, que incideix directament en la contaminació atmosfèrica de la metròpolis, lamenta la situació de conflictivitat i l’alteració del servei i recomana la utilització alternativa del transport públic de superfície.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here