El Parlament va aprovar dimarts la no supressió de les línies de P3 a Martorell i Sant Feliu de Llobregat, així com el garantir el manteniment dels llocs de treball de l’equip docent. Junts pel si va votar a favor de mantenir el personal, però en contra de no suprimir les línies. El Parlament de Catalunya ja havia aprovat prèviament una proposta de resolució presentada conjuntament per Catalunya Sí Que es Pot i el PSC, que instava a no suprimir cap línia ni aula de P-3 als centres escolars públics del Baix Llobregat el curs 2016-2017

Des del moment que governació va comunicar la supressió de 21 línies de P3 a la comarca, comunitat educativa, sindicats i partits com PSC i CSQP, van demandar que s’aprofités la davallada de natalitat, no per retallar sinó per reduir ratios i lluitar contra aules massificades, millorant així l’ensenyament públic i no reduint-ne la seva qualitat.

La diputada del PSC, Eva Martínez (Alcaldessa de Vallirana des de 2011), va expressar la seva preocupació davant el “menysteniment que el Departament d’ensenyament ha demostrat pel acords parlamentaris” en relació a l’incompliment de la resolució aprovada pel Parlament acordant no suprimir cap línia de P3 a la comarca del Baix Llobregat.

“Només davant la mobilització i reivindicació dels pares, mares, comunitat educativa, regidors/es i alcaldes/ses s’ha aconseguit que ens alguns municipis es mantinguin obertes les línies de P3” va explicar la diputada. Ara per ara, el departament s’ha fet enrere en el tancament de 8 de les 21 línies previstes inicialment, entre elles, una línia de l’escola Martí i Pol de Sant Feliu de Llobregat.

La diputada va lamentar que l’acció del departament “depengui de la pressió social i no d’una planificació objectiva i seriosa de l’ensenyament al nostre país”, doncs tal i com va explicar Martínez:”a d’altres municipis on el govern local no ha fet la suficient pressió davant ensenyament s’han tancat línies com el cas de les escoles Vicente Aleixandre i José Echevarria de Martorell.”

Per la seva banda, el diputat de Catalunya Sí Que es Pot, Marc Vidal, ja va defensar durant la presentació de la proposta de resolució de Catalunya Sí Que es Pot i PSC -que finalment també va ser aprovada amb els vots en contra de JxS-, la necessitat de respectar el “sentir municipal” que s’ha expressat amb l’aprovació de mocions contràries al tancament de línies de P3 a molts municipis, per tal de donar veu a totes les localitats baixllobregatines afectades, que no estan essent escoltades per el Govern de la Generalitat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here