Castelldefels acull aquest dissabte, 11 de juny (18 h), la 41a Trobada Nacional de Bastoners de Catalunya a la qual participaran més de 2.000 bastoners i bastoneres de colles d’arreu del territori català a més dels bastoners d’Algemesí (Patrimoni de la Humanitat)

La trobada, organitzada conjuntament per La Colla Jove de Bastoners de Castelldefels, l’Ajuntament de Castelldefels i la Coordinadora de Ball de Bastons de Catalunya, és l’esdeveniment que aplega, en una sola població i en un sol dia, totes les colles bastoneres dels Països Catalans. Durant la jornada, es fan cercaviles i balls a les places, que omplen de música i color la població amfitriona. La festa bastonera s’acaba, tradicionalment, amb un bon sopar popular.

El ball de bastons és una dansa tradicional que forma part de la cultura popular catalana. Trobem les primeres referències escrites al 1511, durant el banquet de noces del Comte Ramon Berenguer IV amb Peronella d’Aragó. El vestuari comú a totes les colles que el ballen és el calçat –que acostuma a ser l’espardenya–, els pantalons blancs, el faldellí, la faixa de color, la camisa blanca, els camals amb picarols i un mocador de color creuat al tors.

Aquest ball utilitza, com a element principal, un o dos bastons i l’acció de picar entre ells al ritme de la música. La Colla Jove de Bastoners de Castelldefels es va crear al 1990 i, des de llavors, ha participat en totes les Festes Majors de Castelldefels i en totes les Trobades Nacionals.

Programa de la jornada

18 h Inici de la cercavila distribuït en 3 recorreguts diferents: 
– Recorregut 1, sortida de la Plaça Joan XXIII
– Recorregut 2, sortida de la Plaça Colom
– Recorregut 3: sortida de la Plaça Sant Jaume
20 – 20.30 h: Finalització de les cercaviles i ballada final, al parc de la Muntanyeta.
21 – 22 h: Sopar dels participants, al parc de la Muntanyeta.
22 – 2 h: Concert del grup Folkatr3s i DJ Sendo, al parc de la Muntanyeta

Font: Ajuntament de Castelldefels (elCastell)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here