El Club Atletisme Olesa i la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament d’Olesa han organitzat la 10a Cursa del Foc, que tindrà lloc el diumenge 26 de Juny sobre un recorregut de 10.000 metres, i amb sortida i arribada a la Plaça de l’Oli.. Com és habitual, a la cita s’hi inclou la 10a Cursa del Fogonet, i com a novetat la 1a Milla del Foc

La 10a Cursa del Foc, de 10 quilòmetres de recorregut, arrencarà a les 8.30h (ATENCIÓ, AL PROGRAMA DE MÀ DE FESTA MAJOR ESTÀ EQUIVOCAT). El circuit de la cursa surt de la plaça de l’Oli direcció Est per Francesc Macià i baixa al polígon de Vilapou, i després de fer una volta puja per la carretera de Martorell (BV-1201). Un cop arriba al supermercat Maxi Dia l’envolta i s’inicia el carrer Calvari fins a la Riera. 

Tot seguit travessa el nucli antic passant per la Plaça de les Fonts i arribant a l’alçada de la Policia local pel carrer Coscoll. Es recorre el carrer Argelines fins el carrer Almeria (Barri Sant Bernat), es baixa per el carrer Ripollès i es torna pel carrer Argelines fins el camí de la Flora. S’entra al polígon de la Fou per sota la via, donant una volta planera per la zona. 

La tornada és pel mateix camí fins arribar al Barri dels Closos, on es realitza una ziga-zaga pels carrers de Miquel Coll i Alentorn, Lluís Puigjaner i la carretera cap a Esparreguera. En aquest punt final els corredors s’incorporaran a l’avinguda Francesc Macià fins tornar a arribar a la Plaça de l’Oli, lloc de finalització de la cursa.

La 10a Cursa del Foc, a més d’incloure la Cursa del Fogonet (de 600 metres) per als nens i nenes, inclou enguany com a novetat la 1ª Milla del Foc (1.609,32 metres), en les categories cadet (nascuts entre 2001 i 2002) i Open (nascuts al 2000 i anterior). En el cas de la 1a Milla del Foc, es tracta d’una iniciativa solidària, ja que l’organització vol col·laborar amb els esportistes disminuïts, mitjançant la Federació catalana d’esports per a disminuïts psíquics.

L’organització donarà 1€ per cada milla correguda i el principal patrocinador, Grupo Hiperauto Catalunya, destinarà un euro extra per cada corredor de la milla. La 10a Cursa del Fogonet arrencarà a les 9.45h, i la 1a Milla del Foc, a les 10h. (ATENCIÓ, AL PROGRAMA DE MÀ DE FESTA MAJOR ESTÀ EQUIVOCAT).

Les inscripcions es poden fer online fins al 23 de juny a les 21 hores a través de la pàgina web del Club Atlestisme Olesa (www.cao.cat); o bé presencialment a les oficines del Club Atletisme Olesa o a les botigues d’esports “Base: Sayas” fins al dia 22 de juny. El preu de la inscripció és d’11€ (amb xip groc) i 13€ (sense xip) a la cursa de 10 km, 7€ per la MILLA OPEN i 2€ la cursa del fogonet. El control serà amb xip. L’ús de xip en totes les curses serà obligatori.

Tots els atletes poden passar a recollir els seus pitrals i samarretes el dissabte 25 de juny entre les 10 i les 13 hores a l’estant de la Cursa a la Plaça de l’Oli i per la tarda de les 17 a les 20.30 hores. Serà obligatori ensenyar el DNI o algun altre document oficial per a la comprovació de l’edat dels atletes. L’organització es reservarà pitrals per inscripcions fora de termini el mateix dia de la cursa a un preu de 15€. Es duran a terme únicament de 7 a 8 hores. 

Els atletes tindran a la seva disposició servei de guarda-roba, WC i dutxes, així com un total de quatre avituallaments en els punts quilomètrics 3.5, 4.5, 7.3 i en la línea d’arribada, tant sòlids com líquids. També es disposarà de servei de Ludoteca per nens durant la cursa Open i al final de la mateixa.

D’altra banda, i per segon any, s’ha convocat el Concurs fotogràfic Cursa del Foc 2016. Poden participar-hi els majors de 18 anys, i el tema únic és “La cursa del Foc” en totes les seves manifestacions. Les fotografies hauran de ser preses el dia de la cursa o durant el transcurs de la mateixa, i ressaltaran algun aspecte que identifiqui i representi amb claredat aquesta competició esportiva.

Font: Ajuntament d’Olesa de Montserrat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here