L’entitat aplega 17 esdeveniments d’arreu del país i conjuntament van contractar 334 persones. Al Baix Llobregat aquesta Plataforma té la seva representació en el Festival Internacional de Teatre i Animació Al Carrer de Viladecans, que celebrarà la seva propers a edició el 30 de juny i l’1, 2 i 3 de juliol 

La Plataforma d’Arts de Carrer (PAC) de Catalunya va programar al llarg del 2015 un total de 522 espectacles –prop del 21% van ser estrenes-, amb 2.290 artistes i 1.076 funcions. Aquestes dades es desprenen dels resultats de l’estudi sobre les característiques i els volums de l’edició del 2015 dels 17 esdeveniments d’arreu del país que formen part de la Plataforma. 

Pel que fa al públic, en total hi va haver 540.900 espectadors, dels quals un 94% prové de Catalunya, majoritàriament amb edats compreses entre els 26 i els 40 anys. Quant als recursos humans, els festivals van contractar un total de 334 persones en els equips de gestió i producció. D’aquestes, 58 hi treballen anualment; 57 es contractes entre sis mesos i un mes abans de l’esdeveniment; i 219 treballen de manera puntual els dies que dura el festival.

El Festival Internacional de Teatre i Animació ALCARRER de Viladecans, és un festival dedicat exclusivament a les arts escèniques de carrer, es celebra anualment el primer cap de setmana de juliol. La primera edició va ser l’any 1990.

Els objectius del festival son omplir les places i carrers de Viladecans de propostes escèniques per tal de fomentar la cohesió ciutadana, projectar la ciutat a l’entorn metropolità i generar un espai de trobada i treball sobre les arts de carrer.
El Festival és organitzat per l’Ajuntament de Viladecans, a través del Departament de Cultura i de l’empresa municipal Viladecans Qualitat, SL, i te el suport de la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i el Ministeri de Cultura.

Font: ACN i artsdecarrer.cat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here